Νέα τροπή στην εξαφάνιση της Μαντλίν: Δόθηκε για παράνομη υιοθεσία;

Τι αποκάλυψε μάρτυρας για το σχέδιο απαγωγής

Πριν μερικούς μήνες έγιναν νέες έρευνες στην περιοχή που είχε εξαφανιστεί η Μανλτίν / Βίντεο αρχείου Mega

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Μαντλίν Μακκαν, της τρίχρονης που εξαφανίστηκε το 2007 από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία και έκτοτε δεν έχει βρεθεί ίχνος της. 

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η εξομολόγηση του Μπρίκνερ σε φίλο του – «Δε φώναξε»

Ένας άνδρας που βρισκόταν στην περιοχή που εξαφανίστηκε το κορίτσι, αποκάλυψε ότι συνομίλησε με έναν φίλο του Γερμανού. Ισχυρίζεται ότι ο προφυλακισμένος Κρίστιαν Μπρύκνερ ζήτησε βοήθεια προκειμένου να απαγάγει ένα παιδί.

Μαντλίν: «Πιστεύουν ότι εγώ τη σκότωσα» - Οι επιστολές του βασικού υπόπτου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο 59χρονος Κεν Ραλφς, σύμφωνα με το Sky News, ο Κρίστιαν Μπρύκνερ που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για την υπόθεση, φέρεται να είπε στον φίλο του ότι σχεδιάζει να αρπάξει ένα παιδί, προκειμένου να το δώσει σε άλλον άνδρα και εκείνος με τη σειρά του να το πουλήσει σε άτεκνο ζευγάρι από τη Γερμανία.

Κρίστιαν Μπρίκνερ

Κρίστιαν Μπρύκνερ (Carabinieri via AP, File)

Ο κοινός φίλος του Ραλφς και του Κρίστιαν έμενε τότε σε μια σκηνή και αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ενώ ο Μπρύκνερ σε τροχόσπιτο.

Ο Ραλφς έμαθε για την απαγωγή, όταν ο φίλος του ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που είχαν μαζί: «Τον ρώτησα τι συμβαίνει και, τελικά, μου εξομολογήθηκε ότι πήγε να εμπλακεί με τον Κρίστιαν για να κλέψει ένα παιδί από την Πράια ντα Λουζ από μια πλούσια οικογένεια. Μου αποκάλυψε πως δεν ήθελε να πάρει λύτρα για την απαγωγή, αλλά να δώσει το παιδί σε έναν πελάτη του, ο οποίος θα το πουλούσε σε ζευγάρι», υποστήριξε ο 59χρονος.

Όπως είπε, μια εβδομάδα αργότερα επέστρεψε στο διαμέρισμά του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τότε πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για την εξαφάνιση της τρίχρονης.

Η μαρτυρία αυτή δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς αναπτερώνει τις ελπίδες ότι το κορίτσι μπορεί να είναι ζωντανό.

Μαντλίν Μακκαν

17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακκαν, η υπόθεσή της παραμένει ένα άλυτο μυστήριο / AP File Photo (Sang Tan)

Το χρονικό της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακκαν

Η Μάνταλιν Μπεθ ΜακΚαν (Madeleine Beth McCann, γενν. 12 Μαΐου 2003) εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας αυτό που μια εφημερίδα χαρακτήρισε τη πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία.

Η τύχη της παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. 

Περίπου 13 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2020, ο εισαγγελέας της γερμανικής πόλης Μπράουνσβαϊγκ διέταξε έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση του 43χρονου Γερμανού υπηκόου Κρίστιαν Μπρύκνερ, που πιστεύεται ότι την περίοδο εξαφάνισης της Μαντλίν ζούσε σε ένα τροχόσπιτο στην περιφέρεια Αλγκάρβε.

Ο Χανς Κρίστιαν Βάλτερς, από το γραφείο της εισαγγελίας, δήλωσε ότι η έρευνα πραγματοποιείται, υποθέτοντας ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου του υπόπτου.

Ο ύποπτος έχει καταδικαστεί για διάφορες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και διακίνησης ναρκωτικών και εκτίει ποινή φυλάκισης.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο βράδυ της εξαφάφνισης, ο Μπρύκνερ έλαβε μια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο και είχε μια συνομιλία διαρκείας 30 λεπτών, από τις 7:32 μ.μ. έως τις 8:02 μ.μ., με ένα άγνωστο άτομο, το οποίο οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top