Μαντλίν: «Πιστεύουν ότι εγώ τη σκότωσα» - Οι επιστολές του βασικού υπόπτου

«Δεν μπορείς να φανταστείς πώς όταν όλοι πιστεύουν πως είσαι παιδοκτόνος»

Οι έρευνες στην Πορτογαλία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ξεκίνησαν ξανά 16 χρόνια μετά / Βίντεο Alpha

Στο «φως» ήρθαν οι επιστολές του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007 στην Πορτογαλία. Μέσω αυτών προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Βρήκαν νέο στοιχείο στο φράγμα

Οι υποψίες της αστυνομίας για τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Christian Brueckner αυτή την εβδομάδα πυροδότησαν μια σημαντική νέα εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέα έρευνα σε μια δεξαμενή που σύχναζε την ώρα της εξαφάνισής του κοριτσιού 16 χρόνια μετά.

Μαντλίν: Το φράγμα «ξεκλειδώνει» το μυστήριο; Ψάχνουν τη ροζ πιτζάμα της

Υπόθεση Μαντλίν: Οι έρευνες άρχισαν ξανά 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι έρευνες άρχισαν ξανά στην Πορτογαλία 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν / Φωτογραφία AP (Joao Matos)

Μετά τη λήξη των ερευνών στο Barragem do Arade κοντά στο Silves, μόλις 35 μίλια από το παραθεριστικό χωριό Praia da Luz στο Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο 45χρονος είχε γράψει μια σειρά από επιστολές. Σκοπός του ήταν να λάβει δημοσιότητα για την εκστρατεία του, ώστε να απαλλαγεί από οτιδήποτε είχε σχέση με το μυστήριο.

Μία από αυτές εστάλη λίγες ημέρες πριν την έναρξη των νέων ερευνών. Είναι «τακτοποιημένη» και καθαρογραμμένη με μολύβι, δίνοντας μια συναρπαστική εικόνα του μυαλού του καταδικασμένου βιαστή Brueckner. Σε αυτή φαίνεται ξεκάθαρα η εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος όσον αφορά την απαγωγή της Μαντλίν.

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, Christian Brueckner / AP Image

Υπόθεση Μαντλίν: Τι δείχνουν οι επιστολές του βασικού υπόπτου

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε την τελευταία αποστολή και άλλες που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, είπε ότι δείχνουν πως ο Brueckner ήταν «παραμορφωμένος, παραπλανημένος» και ότι «οι φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες».

Είπε ότι τα γράμματά του υποδείκνυαν κάποιον που ήθελε να «να ελέγξει» και πρόσθεσε ότι «το παρατεταμένο άκρο στο ξαπλωμένο γράμμα S συμβολίζει «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής».

Δεν μπορείς να φανταστείς πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι παιδοκτόνος και δεν είσαι.

«Αυτό το σύμβολο σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποτυπωθεί όταν έχει συμβεί ένας βίαιος θάνατος κοντά στον συγγραφέα, με τον οποίο προσπαθεί να συμβιβαστεί. Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς το "εγώ" του και ο απώτερος στόχος του είναι να αποκτήσει κάποιο είδος αναγνώρισης» αναφέρει η γραφολόγος και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν σε μια «κοντή ασφάλεια».

Οι ερευνητές που ερευνούν τον Brueckner, ο οποίος εκτίει επί του παρόντος επτά χρόνια φυλάκιση για βιασμό, επιμένουν ότι έχουν «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και πιστεύουν ότι τη σκότωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top