Μαντλίν: Το φράγμα «ξεκλειδώνει» το μυστήριο; Ψάχνουν τη ροζ πιτζάμα της

Οι αρχές συνέλεξαν σακούλες «με αποδεικτικά στοιχεία»

Μαντλίν ΜακΚαν: Έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία  / Βίντεο από AP

Εξονυχιστικές είναι οι νέες έρευνες για τη Μαντλίν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Πορτογαλία πριν από 16 χρόνια. Οι Αρχές συνέλεξαν σακούλες από την περιοχή του φράγματος Αράντε όπου αναζητούν ίχνη του μικρού κοριτσιού. Πληροφορίες αναφέρουν πως ψάχνουν για κουρέλια ή κομμάτια ρούχων του παιδιού.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι πρώτες εικόνες από το φράγμα που ψάχνουν τη σορό της
 

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Οι έρευνες αναζωπυρώθηκαν τώρα σε φράγμα της Πορτογαλίας μετά από αίτημα των γερμανικών Αρχών, που ίσως έχουν ενδείξεις ότι εκεί βρίσκεται η σορός του κοριτσιού.

Διεθνή μέσα αναφέρουν πως οι αρχές έχουν συλλέξει σακούλες «με αποδεικτικά στοιχεία» αλλά δεν είναι γνωστό τι περιέχουν.

Οι αρχές συνέλεξαν σακούλες «με αποδεικτικά στοιχεία»

Οι αρχές συνέλεξαν σακούλες «με αποδεικτικά στοιχεία» στην περιοχή των ερευνών / AP

Στο φράγμα αυτό -που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου η Μαντλίν εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή πριν από 16 χρόνια - είχαν γίνει και πάλι έρευνες το 2008 ωστόσο τότε είχαν βρεθεί λείψανα ζώων.

Το σημείο που γίνονται οι έρευνες δεν είναι τυχαίο, καθώς ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ φαίνεται ότι σύχναζε στην περιοχή του φράγματος, αποκαλώντας μάλιστα την τοποθεσία «μικρό του παράδεισο». Αν και ο φυλακισμένος για άλλη υπόθεση άνδρας αρνείται την εμπλοκή του στην εξασφάλιση της μικρής Μαντλίν, οι αρχές έχουν στρέψει στην περιοχή τις έρευνές τους.

ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ σύχναζε στην περιοχή του φράγματος

 O Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ / AP

Μαντλίν ΜακΚάν: Η αδελφή της μιλά δημόσια για πρώτη φορά

Αναζητούνται οι ροζ πιτζάμες 

Σύμφωνα με ρεπορρτάζ της Daily Mail, οι ντετέκτιβ κάνουν έρευνες στη λίμνη για τυχόν κουρέλια ή κομμάτια ρούχων που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Οι ροζ πιτζάμες της είναι σίγουρο ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας, ανέφεραν οι Times.

Εξονυχιστικές είναι οι νέες έρευνες για τη Μαντλίν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Πορτογαλία

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν επιδεικνύουν παρόμοιες πιτζάμες με εκείνες που φορούσε το παιδί τους το βράδυ της εξαφάνισης / Φωτογραφία αρχείου AP

Εξάλλου μια πορτογαλική πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε στη Sun: «Η έρευνα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και ελέγχεται πλήρως από τους Γερμανούς. Ζήτησαν από τους Πορτογάλους αξιωματικούς που τους βοηθούσαν να ψάξουν για οποιοδήποτε στοιχείο - αλλά κυρίως για κουρέλια».

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε γειτονικό εστιατόριο. 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top