Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι πρώτες εικόνες από το φράγμα που ψάχνουν τη σορό της

Έρευνα από δύτες και αστυνομικού με σκυλιά σε τεχνητή λίμνη της Πορτογαλίας

Έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία για τη μικρή Μαντλίν / Βίντεο από AP

Νέες έρευνες ξεκίνησαν σήμερα για την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν. Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας σε τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε, 31 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια το μικρό κορίτσι.

Εξελίξεις στην υπόθεση Μαντλίν - Σε φράγμα της Πορτογαλίας η σορός της;

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες, αν και θα ερευνηθεί και η γύρω περιοχή κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών. Συμμετέχουν αστυνομικοί με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα στην υπόθεση στην Πορτογαλία, εδώ και αρκετά χρόνια.

Μαντλίν ΜακΚαν:  Ξεκίνησαν έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ξεκίνησαν έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Η έρευνα για τον πιθανό εντοπισμό της σορού της εξαφανισμένης Μαντλίν διεξάγεται στο πλαίσιο των γερμανικών ερευνών για τον ρόλο του κρατούμενου για άλλη υπόθεση, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που κηρύχθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που είχε κριθεί ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν -  Απιοκαλούσε την τοποθεσία όπου διεξάγονται οι έρευνες ως τον «μικρό παράδεισό του»

Ο Μπρίκνερ κρατείται για τον βιασμό 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή της Πορτογαλίας. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση ανηλίκου και εμπορία ναρκωτικών, αλλά αρνείται την εμπλοκή του στην εξασφάλιση της μικρής Μαντλίν.

«Σε περιμένουμε» - Το μήνυμα των γονιών της Μαντλίν για τα γενέθλιά της

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπρίκνερ σύχναζε στην περιοχή του φράγματος, αποκαλώντας μάλιστα την τοποθεσία «μικρό του παράδεισο», γεγονός που στρέφει εκεί το ενδιαφέρον των ερευνών.

Μαντλίν ΜακΚαν:  Ξεκίνησαν έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Μαντλίν ΜακΚαν:  Ξεκίνησαν έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Μαντλίν ΜακΚαν:  Ξεκίνησαν έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία

Αν και ενδεχόμενα βιολογικά ίχνη πιθανότατα έχουν εξαφανιστεί λόγω των υδάτινων ρευμάτων στην περιοχή, οι ερευνητές αναζητούν άλλα στοιχεία, όπως αντικείμενα ή ρούχα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αποδεικτικά στοιχεία. 

Παρόντες στις έρευνες είναι και Βρετανοί αστυνομικοί.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top