Εξελίξεις στην υπόθεση Μαντλίν - Σε φράγμα της Πορτογαλίας η σορός της;

Νέα μαρτυρία αλλάζει τα δεδομένα για την εξαφάνιση πριν από 16 χρόνια

Μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, κορίτσια σε όλο τον κόσμο πίστευαν ότι είναι το εξαφανισμένο παιδί /  Βίντεο αρχείου Αλήθειες με τη Ζήνα

Η αστυνομία της Γερμανίας που ψάχνει για την εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚαν ξεκινά νέα μεγάλη έρευνα.

«Σε περιμένουμε» - Το μήνυμα των γονιών της Μαντλίν για τα γενέθλιά της

Η γερμανική αστυνομία που αναζητά τη σορό της μικρής Μαντλίν πρόκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή του Αλγκάρβε, την οποία συνήθιζε να επισκέπτεται ο φυλακισμένος παιδόφιλος Cristian Brueckner.

Η πορτογαλική αστυνομία αναμένεται σύντομα να αρχίσει να κλείνει τους δρόμους που οδηγούν στο τεχνητό φράγμα κοντά στην πόλη Σίλβες στη νότια Πορτογαλία, πριν από την επίσημη έναρξη των ερευνών αύριο.

Μαντλίν ΜακΚαν: Το σπαρακτικό ποίημα των γονιών της για την εξαφάνισή της

Ερευνητές της Σκότλαντ Γιαρντ φέρεται να έχουν ταξιδέψει στην περιοχή.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ειδικοί δύτες θα «χτενίσουν» την περιοχή

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες και θα συνεχιστεί περαιτέρω εάν υπάρξουν ευρήματα.

Θα είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση από τον Ιούνιο του 2014, όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια να σκάψει στην Πράια ντα Λουζ.

Αυτή τη φορά, ειδικοί δύτες πρόκειται να εξερευνήσουν το φράγμα σε μεγάλο βάθος, ενώ αναμένεται  να πραγματοποιηθούν και εκσκαφές δίπλα στο νερό.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η μαρτυρία που πυροδότησε τις νέες έρευνες

Η περιοχή που θα ερευνηθεί είναι η δεξαμενή Barragem do Arade κοντά στο Silves. Ένας οδηγός φορτηγού ισχυρίζεται ότι είχε δει μια γυναίκα να παραδίδει ένα παιδί σαν τη Μαντλίν σε έναν άνδρα, δύο ημέρες αφότου το κοριτσάκι χάθηκε από το διαμέρισμά της στην Πράια ντα Λουζ στις 3 Μαΐου 2007.

Το σημείο έχει ήδη ερευνηθεί δύο φορές - τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008 - από δύτες που προσέλαβε ένας Πορτογάλος δικηγόρος. Είχε ισχυριστεί ότι οργάνωσε την επιχείρηση, αφού φέρεται να είχε πληροφορηθεί από επαφές του υποκόσμου ότι η Μαντλίν είχε δολοφονηθεί και το σώμα της πετάχτηκε μέσα στη δεξαμενή, 48 ώρες από την εξαφάνισή της.

Τότε, είχαν εντοπιστεί δύο σακούλες που περιείχαν μικρά οστά. Νωρίτερα οι δύτες είχαν βρει κορδόνια, λίγη πλαστική ταινία και μία λευκή βαμβακερή κάλτσα. Η πορτογαλική αστυνομία ειδοποιήθηκε μετά την ανακάλυψη, αλλά στη συνέχεια απέκλεισε το ενδεχόμενο τα οστά να ήταν ανθρώπινα λόγω του μεγέθους τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top