Απομονωμένος ο Ερντογάν – Ψάχνει μαχητικά και δε βρίσκει

Για να «καλμάρει» το Βερολίνο, διαφημίζει το καλό κλίμα με την Αθήνα

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στριμωγμένος στα σχοινιά του διπλωματικού ρινγκ φαίνεται να είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Η στάση του σχετικά με τον πόλεμο της Γάζας, του στερεί το δικαίωμα αγοράς νέων μαχητικών αεροσκαφών. 

Έτσι, θεωρεί ότι δεν μπορεί να φτάσει την ισχύ της Ελλάδας στον αέρα και γι’ αυτό τον λόγο είπε στον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς ότι αν δεν πάρει Eurofighter μπορεί να στραφεί σε άλλες αγορές. Κι αυτό είναι δύσκολο όμως, γιατί έχει φροντίσει να απομονωθεί.

Ερντογάν: Με 9 Υπουργούς και συνοδεία 300 ατόμων θα έρθει στην Αθήνα! 

Όπως εξήγησε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα κορυφαία μαχητικά στον κόσμο είναι τα F22 Raptor και τα F35. Ούτε λόγος για αυτά, αφού η Τουρκία βρίσκεται εκτός προγράμματος. 

Η γαλλική Dassault θα μπορούσε να του πουλήσει Rafale, αν δεν τα «έβαζε» κάθε τρεις και λίγο με τους Γάλλους, παρουσιάζοντάς τους ως σταυροφόρους. 

Οι παραδοσιακά φιλότουρκοι: Ισπανοί και Βρετανοί του δίνουν πρόσβαση στα Eurofighter, αλλά μετά το προχθεσινό επεισόδιο με τον Σολτς, δύσκολα θα το «επιτρέψει» η γερμανική κοινή γνώμη. 

Μια αξιόπιστη λύση είναι το Gripen της Σουηδικής Saab, αλλά και με τους Σουηδούς τα έχει «σπάσει» για το θέμα των Κούρδων. Τους εκβιάζει για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Πώς να ζητήσει μαχητικά; 

Βεβαίως, υπάρχουν πάντα τα εξαιρετικά ρωσικά Sukhoi ή τα κινέζικα J20, αλλά αυτό καταλαβαίνετε ότι θα σήμαινε και την αποβολή του από το ΝΑΤΟ. Άρα ουσιαστικά έχει ξεμείνει από επιλογές. 

Ερντογάν: «Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα, χωρίς τρίτους»

Για να «καλμάρει» το Βερολίνο, διαφημίζει το καλό κλίμα με την Αθήνα. Το αποκάλυψε το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους: «Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναγνώρισε την αποκλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο στην καγκελαρία το βράδυ της Παρασκευής» έγραψε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top