Ερντογάν: Με 9 Υπουργούς και συνοδεία 300 ατόμων θα έρθει στην Αθήνα! 

Ποιοι έρχονται  και η σύσκεψη στο Μαξίμου για το ελληνοτουρκικό ραντεβού 

Με δύο αεροπλάνα και τριακόσια άτομα συνοδεία, θα έρθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου! Τις λεπτομέρειες μετέδωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Τσαμούρη από το υπουργείο Εξωτερικών και ο Γιώργος Ευγενίδης από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην Αθήνα 7 Δεκεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ερωτηματικό αν θα πάει και στη Θράκη ο Ερντογάν 

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star, θα συνοδεύσουν τον Τούρκο Πρόεδρο o Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια  και οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Τουρισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Περιβάλλοντος. 

Έπίσκεψη Ερντογάν: Τι μετέδωσε η Κ. Τσαμούρη για την πολυπληθή αποστολή στην Αθήνα

Έπίσκεψη Ερντογάν: Τι μετέδωσε η Κ. Τσαμούρη για την πολυπληθή αποστολή στην Αθήνα 

Οι πληροφορίες από την γείτονα, μιλούν για μια αποστολή σχεδόν 300  ατόμων, διότι θα έρθουν και συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου, δημοσιογράφοι και σωματοφύλακες. Γι' αυτό τον λόγο μάλλον θα χρειαστούν δύο αεροπλάνα: Ένα για τον Ερντογάν και την Προεδρική συνοδεία κι ένα για την υπόλοιπη αποστολή. 

Μητσοτάκης: Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς – Εκτός κλίματος ο Ερντογάν 

Το ΥΠΕΞ περιμένει από την Τουρκία το τελικό πλάνο για να καταλήξει στο σχετικό εθιμοτυπικό. Αρμόδιες πηγές λένε, ότι θα έρθει στην Αθήνα αυθημερόν. Προς το παρόν δεν προβλέπεται διανυκτέρευση. «Μένει να δούμε αν θα πάει ιδιωτικώς μετά στη Θράκη. Αν το κάνει, θα μεταβεί στην περιοχή και Έλληνας υπουργός ή βουλευτής, ως είθισται» ανέφερε η Κ. Τσαμούρη

 

Σύσκεψη την Πέμπτη στο Μαξίμου για το ελληνοτουρκικό ραντεβού κορυφής

 

Όπως ανέφερε ο πολιτικός σχολιατής του Star Γιώργος Ευγενίδης από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ερντογάν και η πολυπληθής συνοδεία του θα φτάσουν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου και οι προετοιμασίες είναι εργώδεις. Γι' αυτό και, όπως πληροφορείται το Star, αύριο το απόγευμα θα γίνει εσωτερική σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους εμπλεκόμενους για τις λεπτομέρειες του ελληνοτουρκικού ραντεβού. 

Οι πληροφορίες του Γ. Ευγενίδη για τη σύσκεψη στο Μαξίμου σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν

Οι πληροφορίες του Γ. Ευγενίδη για τη σύσκεψη στο Μαξίμου σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν 

Ως προς τους χώρους, το κεντρικό σενάριο είναι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου να συνέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανώς στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ για τα επιμέρους ραντεβού θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Υπουργείου Εξωτερικών και ίσως και του Εσωτερικών.

Ερντογάν: «Απελευθερωτές» η Χαμάς – «Απανθρωπιά» από το Ισραήλ!    

;Όπως επίσης ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης, τις επόμενες μέρες θα κλειδώσουν οι συμφωνίες που θα υπογραφούν. Θα πρέπει να θεωρούμε εξαιρετικά πιθανές διμερείς συμφωνίες για το Μεταναστευτικό, όπου ήδη η ελληνοτουρκική συνεννόηση λειτουργεί στην πράξη, την Οικονομική και την Εμπορική Συνεργασία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Πολιτική Προστασία. Αυτό προδίδει και τη σύνθεση της ελληνικής αποστολής, σίγουρα με πέντε υπουργούς και δύο υφυπουργούς, που όμως δεν αποκλείεται να διευρυνθεί και με άλλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top