Aya: Υιοθετήθηκε το νεογέννητο «θαύμα» που επέζησε από τον σεισμό στη Συρία

Θα πάρει το όνομα της μητέρας της, που τη γέννησε πριν ξεψυχήσει

Ο θείος της Αya που την υιοθέτησε λέει στο ΑΡ ότι είναι ένα από τα παιδιά του πλέον

Γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στη Συρία και κατάφερε να επιβιώσει. Οι διασώστες βρήκαν το νεογέννητο κοριτσάκι με τον ομφάλιο λώρο. Τη μέρα της γέννησής της έχασε όλη της την οικογένεια. Εκείνη όμως σαν από θαύμα, επέζησε. Γι΄αυτό και οι γιατροί που τη περιέθαλψαν της έδωσαν το όνομα Aya, το οποίο στα αραβικά σημαίνει «Θαύμα».

Σεισμός Συρία: Βρέφος ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο της νεκρής μητέρας

Η εικόνα του νεογνού με τον ομφάλιο λώρο να το κρατά στα χέρια του ο άντρας που το έσωσε ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που κατέγραψε ο φακός, γύρω από τα χαλάσματα του φονικού εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία. Βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα του.

Η Αya στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε μετά τη γέννησή της- ΑΡ

Η Αya στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε μετά τη γέννησή της- ΑΡ

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν προσφερθεί να υιοθετήσουν το νεογέννητο. Όμως, πλέον το κοριτσάκι βρίσκεται στην αγκαλιά της θείας και του θείου της, καθώς την υιοθέτησαν. 

Ρίγη συγκίνησης για την Aya - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να την υιοθετήσουν

Είναι καλά στην υγεία της και μετά από τεστ DNA, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η θεία της (αδελφή του πατέρα της) ήταν συγγενής εξ αίματος, την πήρε στο σπίτι. 

«Είναι ένα από τα παιδιά μου τώρα», είπε ο σύζυγος της θείας, Χαλίλ αλ-Σαουάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. «Δε θα κάνω διάκριση μεταξύ εκείνης και των παιδιών μου» είπε.  Ωστόσο, οι θείοι αποφάσισαν να μην κρατήσουν το όνομα Αya, αλλά να δώσουν στη μικρή το όνομα της μητέρας της, Afraa

Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες και κοψίματα σε όλο της το σώμα/ ΑΡ

Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες και κοψίματα σε όλο της το σώμα/ ΑΡ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεογνό βρισκόταν κάτω από το κτίριο που κατέρρευσε για περισσότερες από 10 ώρες. Οι γιατροί είπαν ότι έφτασε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, με μώλωπες και κοψίματα σε όλο της το σώμα και απέδωσαν την επιβίωσή της καθαρά στη θέληση του μωρού να ζήσει.

Σεισμός: Θα ζήσει το νεογέννητο που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα

Το κτίριο στο οποίο διέμενε η οικογένειά της ήταν ένα από τα περίπου 50 που καταστράφηκε από τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ στο Τζινταϊρίς, μια πόλη που ελέγχεται από την αντιπολίτευση στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η μητέρα της τη γέννησε αμέσως μετά την καταστροφή, πριν πεθάνει η ίδια. Ο πατέρας της, τα τέσσερα αδέλφια της και μια θεία της σκοτώθηκαν επίσης.

Η Αya στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε μετά τη γέννησή της- ΑΡ

«Αυτό το κορίτσι σημαίνει τόσα πολλά για εμάς γιατί δεν έχει μείνει κανένας από την οικογένειά της εκτός από αυτό το μωρό», είπε ο κ. Σαουάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Θα είναι μια ανάμνηση για μένα, για τη θεία της και για όλους τους συγγενείς μας στο χωριό της μητέρας και του πατέρα της» είπε ο θείος. 

Στο μεταξύ, το ζευγάρι υποδέχτηκε το δικό του κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε στη Χάλα τρεις μέρες μετά τον σεισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top