Σεισμός: Θα ζήσει το νεογέννητο που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα

Το έσωσε το σώμα της νεκρής μάνας – Η εικόνα από το μαιευτήριο

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει το νεογέννητο που βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια του σπιτιού τους στη Συρία, δίπλα στη νεκρή μητέρα του, μετά τους φονικούς σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Το βρέφος έζησε γιατί ο ομφάλιος λώρος έμεινε δεμένος και σταμάτησε την αιμορραγία. Το μωράκι άντεξε ακόμη και όταν οι τσιμεντένιο τοίχοι το καταπλάκωσαν.

Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Η εικόνα του στη θερμοκοιτίδα συγκλονίζει. «Είναι χτυπημένη στο κεφάλι, στα πόδια και στο στέρνο από τις πέτρες που το είχαν πλακώσει», λένε οι γιατροί. 

Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση της Αϊρίν από τους διασώστες της ΕΜΑΚ

Το ευτύχημα, όμως, είναι ότι θα ζήσει. Η θυσία της μάνας, που το σκέπασε με το κορμί της, του έσωσε τη ζωή.

Σεισμός Τουρκία: Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι, τα πάρκινγκ και τα γήπεδα

Η εικόνα του νεογέννητου μωρού στη θερμοκοιτίδα συγκλονίζει. «Είναι χτυπημένη στο κεφάλι, στα πόδια και στο στέρνο από τις πέτρες που το είχαν πλακώσει», λένει οι γιατροί

Η εικόνα του νεογέννητου μωρού στη θερμοκοιτίδα συγκλονίζει. «Είναι χτυπημένη στο κεφάλι, στα πόδια και στο στέρνο από τις πέτρες που το είχαν πλακώσει», λένει οι γιατροί

«Η μάνα το γέννησε και βγήκε ο πλακούντας μαζί με τον ομφάλιο λώρο. Ο λώρος σταμάτησε την αιμορραγία και το παιδί έμεινε ζωντανό», εξήγησε ο γυναικολόγος Παντελής Βαλσαμόπουλος.

Σεισμός: Ο πατέρας του έσωσε τον Ανδρέα κι εκείνος επιχειρεί στην Τουρκία

«Όταν το έφεραν εδώ, είχε επιληπτικές κρίσεις. Είχε γεννηθεί 3 ώρες πριν. Η θερμοκρασία του δεν ήταν καλή. Η μητέρα το γέννησε κάτω από τα χαλάσματα και πέθανε. Μας το έφερε ο γείτονας που έκοψε τον ομφάλιο λώρο», είπε ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου, που βρίσκονται συνέχεια πάνω από το βρέφος.

Σεισμός Τουρκία: Έλληνες εθελοντές αναχωρούν για τη γειτονική χώρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top