Ρίγη συγκίνησης για την Aya - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να την υιοθετήσουν

Είναι η μόνη από την οικογένεια που επιβίωσε από τον σεισμό στην Τουρκία

Χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη έχουν προσφερθεί να υιοθετήσουν την Aya/ Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ελπίδα ζωής μέσα από τα χαλάσματα έδωσε ένα νεογέννητο βρέφος στη Συρία που γεννήθηκε στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό. Απεγκλωβίστηκε με τον ομφάλιο λώρο ενωμένο ακόμη με τη νεκρή μητέρα του. 

Σεισμός Τουρκία: Γέννησε κάτω από τα συντρίμμια και πέθανε - Έζησε το μωρό

Η μητέρα του βρέφους, καταπλακωμένη από τα ερείπια, έχασε τη μάχη για τη ζωή, όμως το κοριτσάκι διεσώθη. Στη μικρή δόθηκε το όνομα Aya, που στα αραβικά σημαίνει «θαύμα».

 

Η μητέρα, ο πατέρας και τα τέσσερα αδέρφια της Aya σκοτώθηκαν. Είναι ανάμεσα στους 21.000 ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή κάτω από τα κατεστρεμμένα σπίτια τους. Η Aya έμεινε ορφανή, δίχως οικογένεια, δίχως σπίτι. 

Χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη έχουν προσφερθεί να την υιοθετήσουν μέσω social media ή επικοινωνώντας με το νοσοκομείο.

Σεισμός Συρία: Βρέφος ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο της νεκρής μητέρας

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, ο  διευθυντής του νοσοκομείου δρ Khalid Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, είναι σαφής: «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

Σεισμός Τουρκία: Βρέφος 10 ημερών διασώθηκε με τη μητέρα του μετά από 90 ώρες

Αρκετά 24ωρα μετά τις φονικές σεισμικές δονήσεις, άλλο ένα βρέφος κατάφερε να βγει ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια. Σε αυτή την περίπτωση, το μωρό διεσώθη μαζί με τη μητέρα του.

Η μικρή Γιαγκίζ Ουλάς, ένα νεογέννητο κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, ανασύρθηκε ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας. Τόσο η μητέρα όσο και η μικρούλα είχαν παραμείνει θαμμένες για 90 ολόκληρες ώρες, ωστόσο κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανές μέχρι να τις βρουν οι διασώστες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top