Σεισμός Τουρκία: Γέννησε κάτω από τα συντρίμμια και πέθανε - Έζησε το μωρό

Πάνω από 5.000 οι νεκροί - Μακραίνει η λίστα του θανάτου

Χθες, ακόμα ένα μωρό σώθηκε στην Τουρκία. Τη στιγμή που ανασύρεται από τα συντρίμμια ξεσπούν όλοι σε χειροκροτήματα/ Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που βρήκε τους ανθρώπους της Τουρκίας και της Συρίας από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που γκρέμισαν σπίτια, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Τραγικές ιστορίες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας, όπως αυτή του νεογέννητου που διεσώθη, χωρίς όμως να τα καταφέρει η μητέρα του. «Αγώνας δρόμου» γίνεται για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στις σεισμόπληκτες περιοχές, όπου πλέον ο «μαύρος απολογισμός» ξεπερνά τους 5.000 νεκρούς.

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 4.300 οι νεκροί – Εκατομμύρια οι άστεγοι

Μέσα στα χαλάσματα, οι διασώστες στο Χαλέπι της Συρίας ανέσυραν ζωντανό ένα νεογέννητο μωρό.

Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα του μωρού δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά τη γέννησή του, ενώ το μωρό διεσώθη.

 

 

 

Ο χρόνος εξαντλείται για να σωθούν άνθρωποι που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον σεισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της Συριακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο Ραΐντ αλ-Σάλεχ ανέφερε στο Reuters πως χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περιμένοντας να τους τραβήξει ένα χέρι. Κάποια με δάκρυα στα μάτια εκλιπαρούν για βοήθεια. Ακούνε τους δικούς τους να φωνάζουν, αλλά δεν υπάρχει κανένα σωστικό συνεργείο εκεί για να τους απεγκλωβίσει. 

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο. Σκάβουν ακόμα και με τα χέρια τους για να ανασύρουν τους ζωντανούς. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο τους. Χιόνι, παγετός και βροχή. Κάποιοι που κατάφεραν να επιβιώσουν από τον καταστροφικό σεισμό κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποθερμία και όχι κάποιον τραυματισμό.

Σεισμός Τουρκία: Η συγκλονιστική διάσωση μιας 24χρονης που πέρασε 27 ώρες κάτω από τα ερείπια 

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Καχρανμαρμαράς στην Τουρκία που επλήγη σφοδρά από τον Εγκέλαδο.

Πολλοί βρίσκονται ακόμα θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων.

H ελπίδα δεν έσβησε όμως για μια 24χρονη κοπέλα που παρέμεινε επί 27 ώρες εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια και τελικά διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

 

Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Μακραίνει η μακάβρια λίστα - Πάνω από 5.000 οι νεκροί 

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία σε πάνω από 5.000.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την αποστολή βοήθειας σε πληγείσες περιοχές καθώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης. Σύμφωνα με τον Οκτάι, μόνο οχήματα διάσωσης και παροχής βοήθειας επιτρέπεται να κινούνται προς ή από το Χατάι, το Καχραμάνμαρας και το Αντιγιαμάν, τρεις από τις πλέον πληγείσες επαρχίες.

Οι αγωνιώδεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται τόσο σε Τουρκία όσο και Συρία. Ολη τη νύχτα μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, προσπαθούν να σώσουν ζωές. 

Στο μεταξύ, στην Τουρκία, στην περιοχή της Αντιόχειας, βρίσκεται η ελληνική αποστολή, όπου όπως περιγράφει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top