Η Ρωσία τράβηξε τελικά την πρίζα στη Φινλανδία: Της έκοψε το ρεύμα!

Στα «άκρα» η αντίδραση της Μόσχας για το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ    

Οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς σήμερα Σάββατο έπειτα από ανακοίνωση προς αυτήν την κατεύθυνση ρωσικού παρόχου, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος του φορέα διαχείρισης του φινλανδικού δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Φινλανδία: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους πίεση, ακόμα και στρατιωτική»

Η επιχείρηση που είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις ρωσικού ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία, η RAO Nordic, είχε ανακοινώσει χθες την πρόθεσή της να σταματήσει τις παραδόσεις της τα μεσάνυχτα, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμες οφειλές, την ώρα που η Φινλανδία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για ένταξη στο NATO. Η Ρωσία πάντως δεν έχει διακόψει μέχρι στιγμής τη ροή του φυσικού αερίου στη Φινλανδία, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν.      

«Αν Φινλανδία και Σουηδία μπουν στο ΝΑΤΟ, γίνονται στόχος για τη Μόσχα»

Η κίνηση της Ρωσίας ερμηνεύεται ως μία εχθρική ενέργεια και εκβιαστική ενέργεια προς την Φινλανδία, λόγω  του αιτήματός της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως έπραξε επίσης  η Σουηδία.

Ως «εκβιαστική» από τη δική της κατεύθυνση, ερμηνεύεται και η κίνηση του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν να απειλήσει με βέτο στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.    

Απειλεί με βέτο το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Φινλανδία - Αιχμές για την Ελλάδα  

Τα ζητήματα αυτά αναμένεται αν απασχολήσουν την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο σήμερα, στην οποία θα συμμετάσχει από την Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.      
      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top