«Αν Φινλανδία και Σουηδία μπουν στο ΝΑΤΟ, γίνονται στόχος για τη Μόσχα»

Νέες απειλές Ρώσου διπλωμάτη του ΟΗΕ - «Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός»

Μετά τις ιστορικές ανακοινώσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την πιθανή ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία εκβιάζει ξανά τη Δύση.

Οι απειλές κλιμακώνονται περαιτέρω, καθώς ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολάνσκι, λέει πως η ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ τις κάνει «εχθρικές» αλλά και «πιθανό στόχο- για ένα χτύπημα»!

Ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας - Ζητά να μπει άμεσα στο ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό «UnHerd», ο Πολάνσκι είπε ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, θα υπάρξουν ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά».

«Εάν υπάρξουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος -ή πιθανός στόχος- για ένα χτύπημα», πρόσθεσε ο Πολάνσκι.

ΝΑΤΟ: Φινλανδία και Σουηδία θα υποβάλουν αίτηση ένταξής τους στις 16 Μαΐου

«Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς, είναι εχθρός, και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πολάνσκι υποβάθμισε τον αντίκτυπο της πιθανής διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ και έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις γι' αυτό».

Πάντως, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η Δύση θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας, οι οποίες θα ενταχθούν με fast track διαδικασίες στο ΝΑΤΟ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top