Ουκρανία: «Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται» - Νέο διάγγελμα Ζελένσκι

Πύραυλοι έπληξαν το κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο

«Δεν ξέρουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά έχουν διαταγές να σβήσουν την ιστορία μας, τη χώρα μας, όλους μας!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χθεσινό του διάγγελμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Βίντεο Skai

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο και κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια κοντά στο Χάρκοβο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του διάγγελμα δηλώνει απερίφραστα ότι οι Ουκρανοί δε θα παραδοθούν. 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»

«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, θα σπάσουν ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» είπε. 

Ουκρανία πολεμος

Το ρωσικό σφυροκόπημα συνεχίζεται χωρίς σταματημό

«Ήθελαν να μας καταστρέψουν τόσες φορές. Δεν τα κατάφεραν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά! Και αν κάποιος πιστεύει ότι, αφού τα ξεπεράσαμε όλα αυτά, οι Ουκρανοί φοβούνται, συντρίβονται ή παραδίδονται – δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει τίποτα να κάνει στην Ουκρανία» ανέφερε.

Αγωνία για το ελληνικό κομβόι: Ξεκίνησε το ταξίδι από Ζαπορίζια

Απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες πρόσθεσε: «Πήγαινε στο σπίτι σου. Προστατέψτε τους ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη χώρα σας».

πρόσφυγες

Χιλιάδες Ουκρανοί είναι εγκλωβισμένοι σε καταφύγια

«Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή απόκρουση των Ουκρανών και να θυμάται για πάντα ότι δε θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας», συνέχισε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε:

Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο με συνεχείς βομβαρδισμούς

«Είμαστε ένα έθνος που χάλασε τα σχέδια του εχθρού σε μια εβδομάδα. Σχέδια που έχουν γραφτεί εδώ και χρόνια. Ποταπά, με μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για ανθρώπους που έχουν δύο πράγματα – ελευθερία και καρδιά».

στρατιώτης μωρό

Εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία

Σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τον λαό του μάλιστα είπε πως «ο εχθρός χάνει τα κίνητρα κι εξέφρασε την υποστήριξή του σε όσους βοηθούν στον αγώνα κατά των Ρώσων κατακτητών».

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου

«Θαυμάζω ειλικρινά τους ηρωικούς, φιλήσυχους κατοίκους του Konotop, της Bashtanka, του Energodar και της Μαριούπολης, καθώς και τους κατοίκους άλλων πόλεων και χωριών της Ουκρανίας που δεν επιτρέπουν στους κατακτητές να μπλοκάρουν τα πάντα», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες σε πόλεις της Ουκρανίας

Δεκάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο. Στη Μαριούπολη, η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί, ενώ στο Κίεβο, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως έπληξαν ένα κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, τονίζοντας παράλληλα πως κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια.

H Ρωσία σφυροκοπεί τις πόλεις - κλειδιά στην Ουκρανία 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες καθυστερεί το ρωσικό κομβόι που προελαύνει προς το Κίεβο, καθώς, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκεται 30 χλμ. μακριά από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

κομβόι

Το ρωσικό κομβόι που κατευθύνεται στο Κίεβο

Ουκρανία: 34 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο

Στο Χάρκοβο τουλάχιστον 34 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τις τελευταίες 24 ώρες από σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ η εισαγγελία της Λιθουανίας ανακοίνωσε πως άρχισε να διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

«Η έρευνα άρχισε σε σχέση με τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία», αναφέρεται σε δήλωση.

Η αντίδραση του Ζελένσκι όταν έμαθε ότι βομβαρδίστηκε εβραϊκό μνημείο

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθούν «στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους, γιατρούς, καταστροφή κατοικιών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών θεσμών και άλλων πολιτικών εγκαταστάσεων, που οδήγησαν σε θανάτους ενηλίκων και παιδιών», προστίθεται στη δήλωση της λιθουανικής εισαγγελίας.

κόσμος

Η Μαριούπολη έχει μείνει χωρίς νερό και ρεύμα

Σε μια χωριστή εξέλιξη, ο κυβερνήτης της ελεγχόμενης από την Ουκρανία, ανατολικής περιφέρειας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης, έναν από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής, έχει πλέον διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ρουκέτα χτυπά κτήριο τη στιγμή που εθελοντής τραβάει βίντεο

Νωρίτερα, ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντανιέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, απείλησε ότι οι δικές του δυνάμεις και ο ρωσικός στρατός μπορεί να αρχίσει στοχευμένα πλήγματα στη Μαριούπολη εάν οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί δεν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης

Στο μεταξύ, η Μόσχα προειδοποίησε τη Δύση κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ουκρανία: Δραματικές στιγμές σε καταφύγιο της Οδησσού

Παράλληλα ο Ριαμπκόφ επεσήμανε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να έχει επαφές με την Ουάσινγκτον, κυρίως μέσω των πρεσβειών, και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες με την Ουκρανία στη Λευκορωσία μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα.

χαλάσματα

Χθες στο Χάρκοβο σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι στόχοι της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν πλήρως.

Λεντριάν: «Είναι πιθανό τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας»

«Είναι πιθανό τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν - Ιβ Λεντριάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι πλησιάζουν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

«Φοβάμαι μία λογική πολιορκίας στην οποία οι Ρώσοι είναι συνηθισμένοι», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας το τι συνέβη παλαιότερα στην Συρία και την Τσετσενία. «Ο πόλεμος έχει εκατοντάδες νεκρούς και από την πλευρά της Ρωσίας», δήλωσε ο Λεντριάν εκτιμώντας ότι αυτό που κυρίως θέλει ο Πούτιν είναι να μην έχει στα σύνορα του χώρες με δημοκρατικά χαρακτηριστικά, διότι αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Ουκρανός όπλο

Η αντίσταση στο Χάρκοβο και στη Μαριούπολη είναι μεγάλη

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε τέλος ότι για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία θα πρέπει να προηγηθεί κατάπαυση πυρός. «Δεν διαπραγματεύεται κάνεις με το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Λαβρόφ: «Ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός»

Η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε σήμερα στους Γάλλους πολίτες, «η παρουσία των οποίων και των οικογενειών τους δεν είναι απαραίτητη στη Ρωσία», να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία και το κλείσιμο του εναέριου χώρου μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ.

«Σε αυτό το πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και από την επιβολή διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία, απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή το Παρίσι πρότεινε στους Γάλλους που περνούν από τη Ρωσία να εγκαταλείψουν τη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top