Ουκρανία: Οι Ρώσοι πλησιάζουν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας απόψε

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις μάχες στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, η οποία βρίσκεται κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, έπειτα από σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ώρες.

«Ο Πούτιν κρύβει την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο»

«Μονάδες του ρωσικού στρατού έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους την περιφερειακή πρωτεύουσα της Χερσώνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

συντρίμμια

Η Χερσώνα βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 08:43 ώρα Ελλάδος, ο δήμαρχος της πόλης, Ιγκόρ Κολιχάγεφ, είχε δηλώσει ότι η περιοχή εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

 

 

«Είμαστε ακόμη Ουκρανία. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Λαβρόφ: «Ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός»

«Σήμερα θα προσπαθήσω να βρω λύσεις για την περισυλλογή των νεκρών, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της παροχής αερίου, της υδροδότησης, της θέρμανσης στα μέρη όπου αυτή έχει διακοπεί. Αλλά σας προειδοποιώ: το να επιτευχθεί αυτό σήμερα, θα ήταν ένα θαύμα», συνέχισε.

άνθρωπος στα συντρίμμια

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις

Η πόλη και η περιφέρειά της έχουν υποστεί τις τελευταίες ώρες σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η περιοχή της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από την αρχή της ρωσικής εισβολής την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο κρυφός πλούτος του Πούτιν – Πόση είναι η περιουσία του Ρώσου Τσάρου

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταλάβει το στρατηγικής σημασίας λιμάνι του Μπερντιάνσκ και επιτίθεται αυτήν την ώρα σε αυτό της Μαριούπολης.

Ουκρανία: Άγριο σφυροκόπημα στη Μαριούπολη

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία και οι αρχές δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τους τραυματίες.

 

 

«Πολεμάμε, δεν έχουμε σταματήσει να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, στην ουκρανική τηλεόραση.

Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε κατά λάθος πού θα επιτεθεί ο Πούτιν

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

φλέγεται κτίριο

Βομβαρδίζουν κατοικίες και καταφύγια αμάχων

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε πως διεξάγονται σφοδρές μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα.

Ουκρανία: Το Τάγμα Αζόφ και ο ρόλος του στην ουκρανική κρίση

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν με πυροβολικό τοποθεσίες, περιλαμβανομένων συγκροτημάτων κατοικιών και κοιτώνων, όπου φιλοξενούνται άμαχοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς. 

 

 

Οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και Ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλώσει από τρεις πλευρές την πόλη των περίπου 400.000 κατοίκων. 

πυροσβέστες συντρίμμια

Πυροσβέστες αναζητούν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι οι ουκρανικές Αρχές κατάφεραν να αποκαταστήσουν ορισμένες επικοινωνίες, παρά το γεγονός ότι εργάζονταν την ώρα που η πόλη δεχόταν καταιγισμό πυρών. 

 

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τραυματιών αμάχων αυξάνεται μέρα με τη μέρα. «Σήμερα υπάρχουν 128 άτομα στα νοσοκομεία μας. Οι γιατροί μας δεν πάνε πια ούτε στα σπίτια τους. Παλεύουν για τη ζωή των κατοίκων της Μαριούπολης», δήλωσε.

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν μπορεί να μας κερδίσει με βόμβες»

Οι ρωσικές δυνάμεις ελπίζουν να καταλάβουν τη Μαριούπολη για να ολοκληρώσουν έναν χερσαίο διάδρομο που θα ένωνε την Κριμαία με τη νότια Ρωσία.

Πύργος κρατικής τηλεόρασης Ουκρανία

Στόχος των μομβαρδισμών έγινε και ο πύργος της κρατικής τηλέορασης

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί από τις ρωσικές επιδρομές. 

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει η δήλωση συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ότι η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί σε πυρηνικούς σταθμούς στον νότο της χώρας. 

 

 

Ο Αντόν Χερατσένκο σε ανάρτησή του στο Telegram ανέφερε ότι έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου είκοσι ρωσικά ελικόπτερα με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ, προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ.

Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης Energodar, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της Ευρώπης, ανέφερε στο Twitter ότι ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν την πόλη. 

Ουκρανία: Υπό πολιορκία Κίεβο και Μαριούπολη – Σφυροκοπείται το Χάρκοβο

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η πόλη έχει ήδη περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας. Βίντεο που δεν επιβεβαιώνονται δείχνουν ρωσικές δυνάμεις έξω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

βομβαρδισμένα αυτοκίνητα

Στο Χάρκοβο οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει

Άλλα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από ουκρανικές πηγές χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού βγαίνουν στον δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις, δηλώνοντας ότι δεν θέλουμε επανάληψη του Τσερνόμπιλ. 

Ουκρανία: Αερομεταφερόμενες δυνάμεις επιτίθενται στο Χάρκοβο 

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν σήμερα το πρωί στο Χάρκοβο. 

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στο Χάρκοβο έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. «Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία περιοχή στον Χάρκοβο που δεν έχει υποστεί πλήγμα από οβίδα του ρωσικού πυροβολικού», ανέφερε.

Ουκρανία: Τεράστιο ρωσικό κομβόι περικυκλώνει το Κίεβο

Η έφοδος ρωσικών στρατευμάτων καταγράφηκε την έβδομη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και κλιμακώθηκε χθες.

Το Χάρκοβο, πόλη 1,4 εκατ. κατοίκων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη χθες επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ουκρανία: Σήμερα η επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία

Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η στιγμή που ρουκέτα ανατινάζει κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο

Τα ρωσικά δίκτυα RIA Novosti και TASS μεταδίδουν πως ο δεύτερος γύρος των ειρηνικών διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί το βράδυ. 

«Σήμερα το απόγευμα, πιθανότατα το βράδυ, η αντιπροσωπεία μας θα είναι επί τόπου περιμένοντας τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνομιλία απόψε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top