«Ο Πούτιν κρύβει την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο»

Πρόκειται για μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, λέει Ρώσος καθηγητής

Καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως έχει κρύψει την οικογένειά του σε ειδικά σχεδιασμένη τοποθεσία για περίπτωση πυρηνικού πολέμου, προκειμένου να την προστατέψει.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και πρώην καθηγητής στη Μόσχα, Valery Solovey.

«Το Σαββατοκύριακο, η οικογένεια του Προέδρου Πούτιν οδηγήθηκε σε ένα ειδικό καταφύγιο που προετοιμάστηκε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Αυτό βρίσκεται στην Δημοκρατία του Αλτάι. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα καταφύγιο, αλλά μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη επιστήμη και τεχνολογία», σημείωσε ο καθηγητής σε βίντεο, επικαλούμενος πληροφόρηση από το Κρεμλίνο.

Τα σενάρια για την ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων από την Ρωσία

Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα απορρίπτει τον Solovey ως συνομωσιολόγο. Είναι ο ίδιος που είχε υποστηρίξει το 2020 ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος και ότι κρύβει την ασθένειά του από τους συμπολίτες του, δηλώσεις για τις οποίες φέρεται να ανακρίθηκε από τις ρωσικές αρχές, πριν αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος.

Ολένα Ζελένσκα: Σε καταφύγιο η πρώτη κυρία της Ουκρανίας και τα παιδιά της

Σαν υπόγεια πόλη το καταφύγιο του Πούτιν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η υπόγεια πόλη στην οποία αναφέρθηκε ο καθηγητής κτίστηκε από τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom πριν από περίπου μια δεκαετία στην περιοχή Ongudaysky στην οροσειρά Αλτάι, μία περιοχή της Σιβηρίας που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και το Καζακστάν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, παρατηρητές έχουν εντοπίσει πολλά σημεία εξαερισμού γύρω από το κρησφύγετο αυτό, αλλά και μια γραμμή υψηλής τάσης, συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kilovolt, ο οποίος μπορεί να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής μάλιστα, στο σημείο βρίσκονταν και τεράστιοι γερμανικοί εκσκαφείς τούνελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top