Ολένα Ζελένσκα: Σε καταφύγιο η πρώτη κυρία της Ουκρανίας και τα παιδιά της

Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στέκεται στο πλευρό του

Στιγμιότυπα από την εκλογή του Βολοντίμιρ Ζαλένσκι τον Απρίλιο του 2019. Στο πλευρό του η σύζυγός του, Ολένα - AP Video

Την ώρα που η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη στάση του στον πόλεμο, αφού αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του ή να παραδοθεί. Εν μία νυκτί μεταμορφώθηκε σε ήρωα, που σύμφωνα με την πλειοψηφία των Ουκρανών, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο κωμικός που μετατράπηκε σε ήρωα της Ουκρανίας

 

Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται η σύζυγός του, Ολένα Ζελένσκα, η οποία παρέμεινε και αυτή στην Ουκρανία μαζί με τα δύο τους παιδιά, τη 17χρονη Ολεξάνδρα και τον 9χρονο Κύριλλο.  

Tην Παρασκευή στη σελίδα της στο Instagram: «Δε θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και δίπλα στον άντρα μου. Και δίπλα σε σένα».

 

 

Η Ολένα Ζελέσκα, όπως φαίνεται στην τελευταία ανάρτησή της στο Instagram πριν από δύο ημέρες, βρίσκεται σε καταφύγιο. Στη φωτογραφία που ανέβασε φαίνεται ένα νεογέννητο μωράκι που γεννήθηκε μέσα στη φρίκη του πολέμου. «Αυτό το παιδί γεννήθηκε στο καταφύγιο βομβών του Κιέβου. Αυτό θα γινόταν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από ειρηνικούς ουρανούς. Είναι αυτό που πρέπει να δουν τα παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία. 

 

Ολένα Ζελένσκα: Ποια είναι η πρώτη κυρία της Ουκρανίας

Η Ολένα Ζελένσκα είναι 44 ετών, είναι σεναριογράφος και με τον σύζυγό της υπήρξαν συμμαθητές.

Αν και κάποτε φέρεται να ήταν αντίθετη στις πολιτικές φιλοδοξίες του Ουκρανού προέδρου, καθώς ήθελε να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμερα στέκεται στο πλευρό του, ως στενός και σταθερός σύμμαχός του αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα τους και προσωπικά ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζαλένσκι.

σύζυγος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στην ενεργό πολιτική δράση, η Ολένα στέκεται στο πλευρό του - AP Image

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας είναι ευρέως δημοφιλής. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και θεωρείται μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία, όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς της ως σύζυγος του προέδρου.

Θεωρείται μια δυναμική και άκρως διπλωματική γυναικά. Τον Δεκέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο τρίτο Συνέδριο Γυναικών της Ουκρανίας, η Ζελένσκα ξεκίνησε την ένταξη της Ουκρανίας στη διεθνή πρωτοβουλία των G7 για την ισότητα των φύλων.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την ουκρανική κουλτούρα, με μια μεταρρύθμιση του σχολικού συστήματος διατροφής και μια πρωτοβουλία για τη διάδοση της ουκρανικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα έκανε εκστρατεία για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς.

Ολένα Ζελένσκα - Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ολένα Ζελένσκα - Βολοντίμιρ Ζελένσκι / AP Image

Ολένα Ζελέσκα: Οι σπουδές, η γνωριμία και ο έρωτας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ζελέσκα αρχικά είχε ξεκινήσει καριέρα στην αρχιτεκτονική, σπουδάζοντας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, πριν αλλάξει την ειδικότητά της στη συγγραφή.

Στο πανεπιστήμιο γνώρισε τον Ζελένσκι, παρόλο που είχαν συναντηθεί ξανά οι δρόμοι τους στο σχολείο και είχαν κοινούς φίλους. Τότε εκείνος ήταν ένας νέος, εκκολαπτόμενος κωμικός και φοιτητής νομικής.

 

 

Στη συνέχεια, η Ζελένσκα συνέχισε να γράφει για τον κωμικό θίασο που καθιέρωσε τον σημερινό πρόεδρο στη δημόσια συνείδηση, πριν από τον καθοριστικό ρόλο του ως πολιτικό στην τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του λαού».

Παρά την αρχική απροθυμία της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στις εκλογές το 2019, όταν ήρθε η ώρα της εκστρατείας και της έρευνας, ανέβηκε με αποφασιστικότητα, εμφανιζόμενη ευσυνείδητα δίπλα του για φωτογραφήσεις και ομιλίες.

Ολένα Ζελέσκι

Ζελένσκι - Ζελένσκα - Μακρόν - Μπριζίτ Μακρόν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τη σύζυγό του, Ολένα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ - AP Image

Μετά την εκλογή του Ζελένσκι, μονοπώλησε τα φλας των φωτογράφων για τις στυλιστικές επιλογές της. Η Ολένα Ζελένσκα φωτογραφήθηκε για τη Vogue. «Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αλλά οι νέες πραγματικότητες απαιτούν τους δικούς τους κανόνες και προσπαθώ να συμμορφωθώ με αυτούς», είχε αναφέρει στο περιοδικό.

«Προτιμώ να μένω στα παρασκήνια. Ο άντρας μου είναι πάντα στο προσκήνιο, ενώ εγώ νιώθω πιο άνετα στη σκιά. Δεν είμαι η ζωή του πάρτι, δεν μου αρέσει να λέω ανέκδοτα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Βρήκα όμως λόγους για τον εαυτό μου υπέρ της δημοσιότητας. Ένα από αυτά είναι η ευκαιρία να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα», είχε πει χαρακτηριστικά.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top