Τα σενάρια για την ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων από την Ρωσία

Όπλα μαζικής καταστροφής: Το πυρηνικό οπλοστάσιο των Ρώσων 

Ο Πούτιν δείχνει αποφασισμένος ακόμα και για το πιο καταστροφικό σενάριο βάζοντας σε θέσεις μάχης τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που διαθέτει ο στρατός του. 

Ήδη εκτοξεύει θερμοβαρικές βόμβες στην Ουκρανία, οι οποίες εκρήγνυνται σε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο, το οπλοστάσιο του Τσάρου έχει χιλιάδες πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής που μπορούν να ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις. 

Θλιβερές εικόνες στο Κίεβο: Άρρωστα παιδιά κοιμούνται στα καταφύγια

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ουκρανία με θερμοβαρικές βόμβες όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος της πόλης Οκτρικά. Πρόκειται για εκρηκτικά που διασπείρουν μια πολύ λεπτή σκόνη στην ατμόσφαιρα μετατρέποντας την σε εκρηκτικοεμπρηστικό μίγμα. Η έκρηξη είναι ισχυρή και φονική, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες  προκαλούν φρικτά εγκαύματα στα θύματα. Αυτές οι βόμβες είναι ένα βήμα πριν την κόλαση των πυρηνικών.

«Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστός ως η πιο θανατηφόρα μη πυρηνική βόμβα, η οποία προκαλεί εκρήξεις που επιφέρουν τεράστιες θερμοκρασίες».

Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια παίρνουν θέσεις μάχης

Ο Πούτιν επιστρατεύει ήδη τα πιο καταστροφικά βέλη από τη φαρέτρα των απειλών του. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν πιο δύσκολη υπόθεση από όσο υπολόγιζε λόγω της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης μάχιμης υπηρεσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. 

Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

«Οι βάρδιες στις θέσεις διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βορρά και του Ειρηνικού και της Διοίκησης Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό» λέει ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. 

Όπλα μαζικής καταστροφής: Το πυρηνικό οπλοστάσιο των Ρώσων 

H Ρωσία αποτελεί μια πυρηνική υπερδύναμη με το μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών κεφάλων. Υπολογίζεται ότι διαθέτει τουλάχιστον 6.400 πυρηνικά όπλα με τις μυστικές υπηρεσίες να εκτιμούν ότι ξεπερνούν τις 7000. Οι Ρώσοι έχουν τις πιο ισχυρές πυρηνικές κεφαλές του πλανήτη με την ονομασία SATAN με την έκρηξη τους να φτάνει τους 20-25 μεγατόνους. Εκρήξεις 1800 φορές δυνατότερες από τη Χιροσίμα, ενώ τα υποβρύχια τους εκτοξεύουν πυρηνικές κεφαλές ικανές να ισοπεδώσουν πόλεις.

«Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας με εντολή Πούτιν»

Παγκόσμια ανησυχία για την πυρηνική απειλή 

Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «αλυσιδωτή αντίδραση» ικανή να επηρεάσει ολόκληρη την υφήλιο. Ακόμη και η κινεζική κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία στον Πούτιν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top