Θλιβερές εικόνες στο Κίεβο: Άρρωστα παιδιά κοιμούνται στα καταφύγια

«Αν πέσει το Κίεβο, θα τελειώσουν όλα»

Οι μάχες μαίνονται στα περίχωρα του Κιέβου. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται με όσα μέσα διαθέτουν στη ρωσική εισβολή. Οι Ρώσοι ζητούν από τους κατοίκους της oυκρανικής πρωτεύουσας να εκκενώσουν την πόλη ελεύθερα. 

Ουκρανία: Μακελειό με την τακτική «carpet bombing» στο Χάρκοβο

Μαχητές έχουν ακροβολιστεί στην πόλη Ιρπίν στην περιφέρεια του Κιέβου. Κρατάνε με νύχια και με δόντια την στρατηγικής σημασίας γέφυρα. Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλεγόμενα ρωσικά τανκς στους δρόμους αλλά και νεαρούς Ρώσους στρατιώτες αιχμάλωτους.  

Ρωσικές δυνάμεις εμφανίζονται στον οικισμό Μποροντιάνκα στο δυτικό Κίεβο. Οι πολίτες παρακολουθούν τρομαγμένοι πίσω από τις κουρτίνες. Πολυκατοικίες έχουν βομβαρδιστεί. 

Η Ευρώπη πήρε το όπλο της: Πρώτη φορά στέλνει στρατιωτική βοήθεια   

Ένα από τα θύματα του πολέμου είναι και η 11χρονη Πωλίνα. Χτυπήθηκε από πυρά Ρώσων σαμποτέρ μέσα στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν με τους γονείς της και προσπαθούσαν να φύγουν από το Κίεβο. 

Συγκλονίζουν οι εικόνες μέσα από το υπόγειο του «πληγωμένου» ογκολογικού νοσοκομείου Παίδων στο Κίεβο, το οποίο χτυπήθηκε χθες. Άρρωστα παιδάκια κοιμούνται σε καναπέδες και σε στρώματα στο πάτωμα, άλλα δεν σταματούν να κλαίνε από το φόβο. 

Τα fake news της Ρωσίας

Η Ρωσία προσπαθεί με fake news να κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών. Οι Ρώσοι λένε ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό τους Λευκορώσοι στρατιώτες, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε. Υποστηρίζουν ότι θα πολεμήσουν για χάρη τους και οι Τσετσένοι. Ούτε αυτό επιβεβαιώθηκε. Οι Ρώσοι λένε «εκκενώστε την πόλη ελεύθερα».  

Οι Ουκρανοί λένε ότι δεν έχουν λάβει ειδοποίηση. 

Ουκρανία: Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και οι όροι του Πούτιν

Όλοι οι κάτοικοι του Κιέβου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πόλη μπορούν να φύγουν με ασφάλεια από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας μέσω του αυτοκινητόδρομου Κιέβου-Βασίλκοφ. 

Δήμαρχος Κιέβου: «Είμαστε υπερήφανοι για τον στρατό μας και τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται την πόλη μας»

Η Ρωσική προέλαση σταμάτησε στο αεροδρόμιο Hostomel, 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων, αλλά και σε γέφυρες του Δνείπερου. Ο Δήμαρχος του Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ακμαίο το ηθικό των κατοίκων της πόλης και ζητά από τους Ρώσους να φύγουν από τη χώρα του.  

«Ελπίζουμε οι Ρώσοι να αποφασίσουν να επιστρέψουν στη Ρωσία. Αλλά βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους, όλους περήφανους για τον στρατό μας, για τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται την πόλη μας, τα σπίτια μας, την οικογένεια μας και σεβαστείτε όλους όσοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Να πολεμήσουν για την χώρα μας» δηλώνει ο Δήμαρχος του Κιέβου.

«Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας με εντολή Πούτιν»

Οι κάτοικοι του Κιέβου ζουν τον απόλυτο εφιάλτη. Ακούνε πυροβολισμούς, σκάνε βόμβες δίπλα τους, κρύβονται στα καταφύγια. Ο Αθανάσιος Μητσόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας και ζει στο Κίεβο. Όσο μιλούσε για το Star τον πλησίασε όπως βλέπετε Ουκρανός στρατιώτης και του ζήτησε εξηγήσεις. 

«Ήρθε να μου πει ότι είμαι ύποπτος γιατί μιλάω. Μου είπε ότι απαγορεύεται να τραβάω βίντεο. Έχουν αρχίσει και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα τα πράγματα και ότι κάθομαι εδώ και σας μιλάω είναι επικίνδυνο μπορεί να φάω καμιά σφαίρα.... Έδωσαν όπλα χωρίς να εξετάσουν ποιος είναι και τι είναι».

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top