Η Ευρώπη πήρε το όπλο της: Πρώτη φορά στέλνει στρατιωτική βοήθεια   

Νέα αποστολή αμυντικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της, η Ευρώπη δρα δυναμικά στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια σε χώρα που δέχεται επίθεση. Ετοιμάζεται μάλιστα να στείλει στην Ουκρανία ακόμα και πολεμικά αεροσκάφη ρωσικής προέλευσης. Από την πλευρά του, ο Πούτιν αποκαλεί «αυτοκρατορία των ψεμάτων» τη Δύση και την απειλεί με δικές του βαριές κυρώσεις.

Πώς ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια  Ουκρανούς χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα  

 «Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, την ώρα που από παντού φτάνουν πολεμοφόδια στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας και από εκεί περνούν στις εμπόλεμες περιοχές. 

Μεταξύ άλλων, Ισπανία, Νορβηγία Τσεχία, Ολλανδία στέλνουν όπλα και ο κατάλογος των χωρών διαρκώς αυξάνεται, όσο η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία. 

Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έστειλε σήμερα η Ελλάδα

Σήμερα άλλα δύο C-130 απογειώθηκαν από την Ελευσίνα μεταφέροντας προς την Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά. 

Νέα αποστολή στρατιωτικής βοήθειας της Ελλάδας στην Ουκρανία

Νέα αποστολή στρατιωτικής βοήθειας της Ελλάδας στην Ουκρανία  

Οριστικό: Ενημερώνει τη Βουλή για την Ουκρανία την Τρίτη ο Μητσοτάκης

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισαν να συνεχίσουν να στέλνουν όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν μαζί με το ΝΑΤΟ ένα Κέντρο Συντονισμού.

Μακρόν, Σόλτς και Φον Ντερ Λάιεν θα δειπνήσουν απόψε στο Παρίσι, με μενού τις αυξανόμενες κυρώσεις της Δύσης κόντρα στη Μόσχα. 

«Είναι κυρώσεις από την αποκαλούμενη Δυτική κοινότητα, όπως την αποκάλεσα στον λόγο μου, την αυτοκρατορία των ψεμάτων, που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας» απάντησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Μόσχα και Μινσκ απειλούν με κυρώσεις τη Δύση   

Πούτιν και Λουκασένκο απειλούν με δικές τους κυρώσεις τη Δύση και με το βλέμμα στα πυρηνικά. « Είναι χειρότερα από τον πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και να το αποφύγουμε. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων» διαμήνυσε απειλητικά ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.   

Ο Ζελένσκι υπέβαλε σήμερα επείγον αίτημα να ενταχθεί η χώρα του στην Ε.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες. 

Αίτημα ένταξης στην ΕΕ κατέθεσε επισήμως ο Ζελένσκι! 

«Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο  Ζελένσκι και το λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ΕΕ. Είναι μια από εμάς» επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση για τις επόμενες ώρες, όχι για τα επόμενα χρόνια. Για τις επόμενες ώρες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ Χοσε Μπορέλ. 

«Παίζει» με τα Στενά η Άγκυρα και συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο 

Η Άγκυρα μια λέει ότι θα κλείσει τα Στενά, μία ότι θα τα αφήσει ανοιχτά και προσπαθεί να εξηγήσει τι προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ σε περίπτωση πολέμου.   

Παράλληλα βέβαια, η Άγκυρα δεν ξεχνά τις συνήθειες της. Έστειλε σήμερα δύο τουρκικά F-16 να πετάξουν πάνω από Φαρμακονήσι και Λειψούς, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να υπενθυμίζει ότι αυτό που κάνει σήμερα η Ρωσία, τη χρήση βίας ή την απειλή χρήσης βίας, η Τουρκία το κάνει εδώ και χρόνια.  

Δένδιας: Η αρχή της αποχής από βία παραβιάζεται αναίσχυντα εδώ και καιρό     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top