«Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας με εντολή Πούτιν»

Καταγγελία για χρήση θερμοβαρικής βόμβας από τους Ρώσους στην Ουκρανία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως ενημέρωσε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μάλιστα, δήλωσε πως σε λίγο θα ξεκινήσει τρίτος γύρος συνομιλιών. 

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας στη Λευκορωσία

Αργότερα τα ΜΜΕ διευκρίνισαν ότι τα αναφερόμενα σχόλια ήταν προσωπική δήλωση του προεδρικού συμβούλου Ολεξέι Αρεστόβιτς, ο οποίος δεν είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Την ίδια ώρα ο Πούτιν συγκάλεσε συνάντηση για την οικονομία και συζήτησε με τη ρωσική κυβέρνηση τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση, ή αλλιώς «αυτοκρατορία του ψέματος», όπως την αποκάλεσε. 

«Σας προσκάλεσα να μιλήσουμε για θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τα οικονομικά. Ο Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς (Μισούστιν) κι εγώ συζητήσαμε αυτό το θέμα. Εννοώ, φυσικά, εκείνες τις κυρώσεις από τη Δυτική κοινότητα, η οποία είναι μια αυτοκρατορία ψεμάτων, που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.

Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας με εντολή Πούτιν 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις του Βορείου Στόλου και του Στόλου του Ειρηνικού έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης μαχητικής ικανότητας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σύμφωνα με την διαταγή που έδωσε χθες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι Έλληνες του Σαρντανά - «Υπάρχουν παντού πτώματα»

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι οι βάρδιες στα πόστα των διοικήσεων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στο Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού και τη Διοίκηση Αεροπορίας Μακρού Βεληνεκούς έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Ο Πούτιν διέταξε χθες τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού απαντώντας, όπως είπε, σε επιθετικές δηλώσεις ηγετών του ΝΑΤΟ και στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.

Δεκάδες νεκροί από μαζικό βομβαρδισμό με πυραύλους στο Χάρκοβο

Η δήλωση Πούτιν έγινε όταν οι ρωσικές δυνάμεις συνάντησαν την σθεναρή ουκρανική αντίσταση μετά την εισβολή.

«Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν θερμοβαρική βόμβα» 

Την ώρα που υποτίθεται πως διεξάγονται ειρηνευτικές συνομιλίες, ο δήμαρχος της πόλης Οκτρίκαα στην Ουκρανία καταγγέλλει πως σήμερα οι Ρώσοι έκαναν χρήση θερμοβαρικής βόμβας. 

Σύμφωνα με τον Kiev Independent, ο Πάβλο Κουζμένο υποστήριξε πως «οι Ρώσοι κατακτητές έριξαν θερμοβαρική βόμβα. Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστός ως η πιο θανατηφόρα μη πυρηνική βόμβα, η οποία προκαλεί εκρήξεις που επιφέρουν τεράστιες θερμοκρασίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top