Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι Έλληνες του Σαρντανά - «Υπάρχουν παντού πτώματα»

Εικόνες χάους στο χωριό κοντά στη Μαριούπολη

Πληροφορίες για ακόμη δύο νεκρούς Έλληνες μετά από βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη - Πηγή/βίντεο: Mega

Παρά τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας για πιθανή κατάπαυση του πυρός που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι εκρήξεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας. 

Ουκρανία: Άλλοι 4 Έλληνες νεκροί - 10 ομογενείς έχουν σκοτωθεί συνολικά

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί τις τελευταίες ώρες, είναι και η περιοχή Σαρτανά στη Μαριούπολη. Ο ανταποκριτής του Star, Σπύρος Λάμπρου βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες. Εκεί, το Σάββατο το απόγευμα καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι Ελλήνων ομογενών. Ο αριθμός των Ελλήνων ομογενών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία ανέρχεται στους 10.

Το Χάρκοβο σφυροκοπάται ανηλεώς από τη ρωσική πολεμική αεροπορία

Μια γυναίκα που διέφυγε από την κόλαση του Σαρτανά και το μπαράζ των βομβαρδισμών από αέρος και βρήκε καταφύγιο στη Μαριούπολη, μίλησε στον Σπύρο Λάμπρου για όσα βίωσε. Η περιγραφή της συγκλονίζει:

«Το μισό Σαρντανά είναι χτυπημένο. Το χωριό Σαρντανά έχει σβήσει από γης. Όταν βγήκα έξω, είδα πολλά πτώματα και κάτω από τα συντρίμμια, ακόμα και τώρα αν πάτε, θα τα δείτε. Έχω αδερφή έχω αδερφό, αλλά να ξέρετε ο Σαρντανάς είναι οικογένεια. Δεν ήρθε κανένα νοσοκομείο, ούτε κανένας από την κυβέρνηση. Ο αδερφός μου περνούσε και παρολίγον να πέσει πάνω σε νάρκη. Αμάξι μάζεψε όσο κόσμο μπορούσε. Ό,τι είχα στο σπίτι το πήρα και κατέβηκα, δεν πρόλαβα τίποτα. Ό,τι τρόφιμα είχα στο ψυγείο αυτά πήρα. Το δικό μου σπίτι είναι χτυπημένο», ανέφερε.

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ουκρανών-Ρώσων στη Λευκορωσία

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται σήμερα εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, προκειμένου να συζητήσουν μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας στη Λευκορωσία

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Λευκορωσία, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ.

διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται σήμερα εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Ρωσίας

H ουκρανική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, τον σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, τους βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και τον εκπρόσωπο της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπείται από το δεξί χέρι του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

 

Από την πλευρά της, η Ουκρανία θα αξιώσει «άμεση εκεχειρία» και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, ενώ η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top