Ουκρανία: Άλλοι 4 Έλληνες νεκροί - 10 ομογενείς έχουν σκοτωθεί συνολικά

ΥΠΕΞ: Καλούμε την Ρωσία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τους πρώτους έξι νεκρούς Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία/ (26/2/22)

Άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας, από εναέριες επιθέσεις των Ρώσων. Συνολικά, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε δέκα άτομα, καθώς νωρίτερα σήμερα είχαν σκοτωθεί άλλοι έξι Έλληνες. 

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε νέα ανακοίνωσή του. 

Μητσοτάκης: «Θλίψη και οργή για τον θάνατο των ομογενών μας στην Ουκρανία»

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τους νεκρούς Έλληνες 

 Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της, για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου εναντίον της Ουκρανία.     

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου εναντίον της Ουκρανίας. Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!»

Με νέο μήνυμά του στο Twitter, o πρωθυπουργός σχολιάζει το θάνατο συνολικά 10 Ελλήνων ομογενών το τελευταίο 24ωρο στην Ουκρανία.

«Δέκα αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top