Ουκρανία: Ο Λουκασένκο ίσως αποκάλυψε κατά λάθος πού θα επιτεθεί ο Πούτιν

Έδειξε χάρτη με το σχέδιο της ρωσικής εισβολής στη Μολδαβία

Γκάφα ολκής πιθανόν έκανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος φαίνεται ότι αποκάλυψε κατά λάθος τα σχέδια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε ζωντανή σύνδεση. 

Ποια είναι τα επόμενα επεκτατικά σχέδια του Πούτιν μετά την Ουκρανία

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ταντέους Γκιτζάν ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter, στο οποίο ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει έναν χάρτη της Ουκρανίας που είναι χωρισμένος σε τέσσερα μέρη. 

 

 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πρόκειται για τον χάρτη που αποκαλύπτει το σχέδιο της ρωσικής εισβολής από τη νότια Ουκρανία στη γειτονική Μολδαβία. 

Ο χάρτης δείχνει τις ρωσικές γραμμές επίθεσης στην Ουκρανία, κάποιες εκ των οποίων είναι σε εξέλιξη, όπως εκείνη με τα ρωσικά στρατεύματα που κατευθύνονται από τα βόρεια στο Κίεβο και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία.

Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Δείχνει. όμως. και άλλες επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, μία εξ αυτών από την Οδησσό προς τη Μολδαβία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει δυνάμεις και στην Υπερδνειστερία, μια αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή. 

Τα σενάρια για την ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων από την Ρωσία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας, Νίκου Ποπέσκου, παραδέχθηκε χθες ότι η χώρα του ανήκει σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου κι ότι οι κάτοικοί της φοβούνται, αλλά πρόσθεσε ότι δεν περιμένει εισβολή και ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία.

Τέλος, όσον αφορά στη Λευκορωσία, χθες, δυνάμεις του στρατού της μπήκαν στην περιοχή Τσερνιχίβ στα βόρεια, αν και ο Λουκασένκο είχε πει ότι η χώρα του δε σκοπεύει να μετάσχει στην εισβολή. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top