Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν μπορεί να μας κερδίσει με βόμβες»

6.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί από ουκρανικά πυρά

«Δεν ξέρουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά έχουν διαταγές να σβήσουν την ιστορία μας, τη χώρα μας, όλους μας!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο νέο του διάγγελμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Βίντεο Skai

Σε νέο διάγγελμα προχώρησε σήμερα το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τη στιγμή που η χώρα σφυροκοπάται για έβδομη συνεχή ημέρα από τα ρωσικά πυρά. 

Ζελένσκι: «Η ζωή πάντα θα νικά τον θάνατο. Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας»

Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, σχεδόν 6.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί τις έξι πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία. Τόνισε δε πως το Κρεμλίνο δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τη χώρα του με βόμβες και αεροπορικά πλήγματα.

Δε γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά όλοι τους έχουν εντολές να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους.

Αναφερόμενος στην επίθεση στον Babyn Yar, του μνημείου αφιερωμένου στους Εβραίους που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί και τους Ουκρανούς συνεργούς τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ζελένσκι είπε: «Αυτό το χτύπημα αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία, το Κίεβο είναι άγνωστο. Δεν ξέρουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά έχουν διαταγές να σβήσουν την ιστορία μας, τη χώρα μας, όλους μας!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top