Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»

Δείτε το βίντεο συμπαράστασης στην Ουκρανία

Δείτε το βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ουκρανία

Περισσότερη στήριξη στην Ουκρανία ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη στιγμή που η χώρα συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από τη Ρωσία. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και ηχηρά»

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ζήτησαν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια ψηφίσματος που υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Οι χώρες της ΕΕ καλούνται να παρέχουν αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ανακαλέσουν τις βίζες που έχουν χορηγηθεί σε Ρώσους με μεγάλη περιουσία. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να εγκριθούν στοχευμένες κυρώσεις σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη διαφθορά που επικρατεί σε Ρωσία και Λευκορωσία. Ανήρτησε μάλιστα στο Twitter ένα βίντεο, όπου εκφράζει τη στήριξή του στην Ουκρανία. 

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μέρος της ατζέντας αποσταθεροποίησης του Πρόεδρου Πούτιν. Είναι ένας δρόμος που θα φέρει το Κρεμλίνο σε άμεση αντιπαράθεση με την Ευρώπη και την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες. Είναι ένας δρόμος που φέρνει τον αυταρχισμό ενάντια στη δημοκρατία. Είναι ένας δρόμος που δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να βαδίσει αμαχητί», δήλωσε η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου ολομέλειας του Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 1η Μαρτίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top