Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου

Έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση.

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου -- ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα -- έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, αναφέρει σε ανακοίνωση η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya).

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για θύματα. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν διακοπεί.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι από την «πυραυλική επίθεση» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο δίκτυο παροχής θέρμανσης, εν μέσω του ψύχους που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Κάτοικος Κιέβου στο Star: «Στήνουν οδοφράγματα σε πολλά σημεία και ετοιμάζουν μολότοφ»

Ο κύριος Κώστας Ντονούκης, ο οποίος είναι κάτοικος Κιέβου και μέλος της πολιτοφυλακής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το μέτωπο της πρωτεύουσας.

H Ρωσία σφυροκοπεί τις πόλεις - κλειδιά στην Ουκρανία 

«Η πόλη ετοιμάζεται σιγά σιγά. Δεν έχουμε Ρώσους στρατιώτες μέσα στην πόλη, είναι περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά στην περιοχή του Ιρπίν. Το ηθικό είναι πολύ υψηλό, αλλά το μεσημέρι είχαμε σειρήνες. Στήνουν οδοφράγματα σε πολλά σημεία και ετοιμάζουν μολότοφ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top