Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο με συνεχείς βομβαρδισμούς

Συνεχίζεται για όγδοη μέρα ο πόλεμος

 Όλα όσα συνέβησαν χθες σε Χάρκοβο και Κίεβο, από το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (2/3/22)

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασε στο Κίεβο, το οποίο δέχθηκε μπαράζ βομβαρδισμών από ρωσικά βομβαρδιστικά που συνεχίζουν για όγδοη μέρα το άγριο σφυροκόπημα στην Ουκρανία. Σήμερα πάντως διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπαραγματεύσεων με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία λήξης του πολέμου.

βομβαρδισμένη γέφυρα

Μεγάλες οι καταστροφές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν πολλές ουκρανικές πόλεις. Ήδη η Χερσώνα και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι στα χέρια των Ρώσων, ενώ αποκλεισμένες είναι η Οδησσός και η Μαριούπολη.

Ουκρανία: Ανελέητος βομβαρδισμός του Κιέβου

Μια νύχτα κόλαση πέραση χθες το Κίεβο, όπου σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις, ενώ οι σειρήνες της αεροάμυνας ηχούσα διαρκώς. 

 

 

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τέσσερις νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα και οι σειρήνες του συναγερμού έσκισαν τη σιωπή της νύχτας αναστατώνοντας τους κατοίκους.

καταστροφή

Ισοπεδώθηκαν σπίτια σε ουκρανικές πόλεις από τους βομβαρδισμούς

Δύο από τις εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στον σταθμό του μετρό «Druzhby Narodiv», ενώ οι άλλες δύο ακούστηκαν από το κέντρο του Κιέβου. Οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν όλους τους πολίτες να σπεύσουν στο πλησιέστερο καταφύγιο για να σωθούν. 

 

 

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου -ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα- έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, σύμφωνα με  ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya).

καταφύγιο

Κόσμος στο καταφύγιο προσπαθεί να σωθεί από τις βόμβες

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για θύματα. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν διακοπεί.

 

 

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι από την «πυραυλική επίθεση» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο δίκτυο παροχής θέρμανσης, εν μέσω του ψύχους που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

 

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

 

 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές και στις πόλεις Μικολάιφ, Λβιβ, Ζίτομιρ, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Τσερνίχιβ, Poltavahlaszhnyaiport και Ζακ, όπως και στις Περιφέρειες του Τσερνίχιβ, του Βολίν, του Τσερκάσι και του Κιρόβοχραντ.

πυροσβεστική Κίεβο

Χθες στο Κίεβο χτυπήθηκε ένα πανεπιστήμιο

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έγιναν μάχες στα όρια του Κιέβου και ότι πιθανόν να καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος, όμως οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από ανεξάρτητα μέσα. 

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις, οι Ρώσοι έπληξαν αγωγό τηλεθέρμανσης στην πόλη του Κιέβου.

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε ξενοδοχείο στο Κίεβο

Οβίδα έπεσε κοντά και στο ξενοδοχείο «Ibis» και, σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σχεδόν σε όλη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός, ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Χάρκοβο.

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο η Χερσώνα

Από χθες και επίσημα είναι γνωστό πως η Χερσώνα βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων. Η πόλη, που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας, καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

 

 

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών, Γκενάντι Λαχούτα, ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

στρατιώτης με μωρό

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από την Ουκρανία για να σωθούν 

Ο δήμαρχος της πόλης, Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους Ρώσους στρατιωτικούς.

 

 

Ο Κολικάγεφ προέτρεψε τους Ρώσους στρατιώτες να μην πυροβολούν αμάχους και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους και να μην κυκλοφορούν τη νύχτα στους δρόμους. 

καταστροφές

Γονείς με παιδιά προσπαθούν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου

«Δεν έχουμε στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη, μόνο άμαχους… Ανθρώπους που θέλουν να ΖΗΣΟΥΝ», ανέφερε σε ανακοίνωση ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top