Αγωνία για το ελληνικό κομβόι: Ξεκίνησε το ταξίδι από Ζαπορίζια

Τι αναφέρει ο ανταποκριτής του Star Σπύρος Λάμπρου

Συνεχίζεται το εφιαλτικό ταξίδι των Ελλήνων οι οποίοι έφυγαν από τη Μαριούπολη και προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα με τη Ρουμανία ή τη Μολδαβία, διασχίζοντας την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο με συνεχείς βομβαρδισμούς

Η ελληνική αυτοκινητοπομπή αποτελείται από δεκάδες αυτοκίνητα, στα οποία επιβαίνουν ο Έλληνας πρέσβης, διπλωματικοί υπάλληλοι, πολίτες και Έλληνες δημοσιογράφοι. 

Το ελληνικό κομβόι ξεκίνησε χθες το πρωί λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και μετά από μια οδύσσεια κατάφερε να φτάσει στη Ζαπορίζια, όπου πέρασε το βράδυ. 

H Ρωσία σφυροκοπεί τις πόλεις - κλειδιά στην Ουκρανία 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star, Σπύρος Λάμπρου χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το ελληνικό κομβόι δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς. 

«Μας πυροβόλησαν, δεχθήκαμε πυρά. Ουσιαστικά, τανκς κόλλησαν πίσω από το αυτοκίνητό μας. Ξεκινήσαμε στις 11:30 περίπου 30 οχήματα για να φτάσουμε στη Ζαπορίζια μετά από 7,5 ώρες. Οι στρατιώτες των Ουκρανών είναι αρκετά θυμωμένοι γιατί χάνουν εδάφη».

Τα παιδιά του πολέμου: Η ζωή δε σταματά κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού

«Οι ρόδες έπρεπε να πατήσουν σε συγκεκριμένο σημείο για να μη χαθεί κανείς. Πέντε χιλιόμετρα μετά, βλέπουμε 60 άρματα Ρώσων στρατιωτών οι οποίοι μας σημάδευαν. Κάθε τρεις – τέσσερις στρατιώτες σημάδευαν και από ένα αυτοκίνητο. Τα παιδάκια άρχισαν να ουρλιάζουν στα αυτοκίνητα. Ο επικεφαλής του άρματος σημάδευε με το κανόνι όλα τα αυτοκίνητα. Δώσαμε τα χαρτιά μας και μετά από τρία τέταρτα, αφού πρώτα άνοιξαν όλα τα αυτοκίνητα, είδαν τα σακίδιά μας και μας έλεγξαν όλους, μπορέσαμε να φύγουμε από εκεί. Ο χρόνος μας ήταν λίγος, γιατί θέλαμε να προλάβουμε την νύχτα, δεν είχαμε πολλή βενζίνη και έπρεπε να φτάσουμε στη Ζαπορίζια πριν από τις 18:00», συνέχισε.

Μάλιστα αναγκάστηκαν να βγουν εκτός της προγραμματισμένης διαδρομής και να σταματήσουν πολλές φορές μέχρι να φτάσουν στον πρώτο σταθμό του δύσκολου ταξιδιού τους. 

Ρουκέτα χτυπά κτήριο τη στιγμή που εθελοντής τραβάει βίντεο

Σήμερα, σε ανάρτησή του στο Instagram, o Σπύρος Λάμπρου ενημέρωσε πως κατάφεραν να βρουν βενζίνη κι έτσι θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τα σύνορα. Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει και το κομβόι θα μετακινηθεί προς το Κιροβοχράντ (Kirovohrad) και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σημειώνεται πως μπορούν να βάλουν μόνο 20 λίτρα βενζίνης ανά αυτοκίνητο την ημέρα, όμως, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Χρήστος Μαζανίτης, ίσως να κατάφερναν να έρθουν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου για να βάλουν περισσότερη βενζίνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top