Έξαλλος ο Ερντογάν με τα Rafale και την βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Ερντογάν για Ελλάδα: «Σε κοροϊδεύουν, δεν έχουν χρήματα» είπε στον Μακρόν

Το σχετικό ρεποερτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/11/21)

Όσα «ψιθυρίζονταν» έως τώρα στην Άγκυρα για τις επιτυχημένες στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με την Γαλλία και την Αμερική, ακούστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν άντεξε και παραδέχτηκε δημόσια πώς τον ενοχλούν και τα γαλλικά Rafale αλλά και η παρουσάι των ΗΠΑ στολιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Βίντεο: Με το ζόρι περπατάει ο Ερντογάν - Όργιο φημών για την υγεία του

Ο Ερντογάν πήγε στη Ρώμη με πολλά παράπονα για την θωράκιση της Ελλάδας. Πρώτα χτύπησε με πικρία την πόρτα του Μπάιντεν, για την  αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη: «Η εγκατάσταση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη κοντά στα τουρκικά σύνορα αναστατώνει σοβαρά την Άγκυρα». 

Ύστερα ο απομονωμένος Τούρκος Πρόεδρος έψαξε να βρει παρηγοριά στον άλλοτε εχθρό του Μακρόν, δηλώνοντας τον εκνευρισμό του για τα rafale και τις γαλλικές φρεγάτες που κλειδώνουν την Ανατολική Μεσόγειο και βάζουν την Άγκυρα στο περιθώριο. 

Νέα «τάπα» Δένδια σε Τσαβούσογλου: Τουρκία που δεν προκαλεί δεν υπάρχει  

«Με τον Εμανουέλ Μακρόν συζητήσαμε και το θέμα πώλησης των όπλων στην Ελλάδα.  Μοιραστήκαμε μαζί του την ανησυχία μας για το ζήτημα αυτό. Το είπαμε ξεκάθαρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος. «Για τα Rafale μου είπε πως "Έχουν χρήματα". Εγώ του είπα "Πρόσεξε σε κοροϊδεύουν, αυτοί δεν έχουν χρήματα. Γνωρίζω πως μόνο στην Δύση χρωστάνε 400 δις ευρώ». 

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου: Η  Ανατολική Μεσόγειος στο «τραπέζι» Μπαϊντεν - Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος έφυγε με άδεια χέρια, καθώς βρήκε τοίχο στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου γι΄αυτό και προτίμησε να πει ότι δεν το συζήτησε καν με τον Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι υπάρχει και στην επίσημη ανακοίνωση, αλλά ίσως η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει από διπλωματία.  

Ερντογάν: Δεν πάει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη επειδή προσκλήθηκε η Ελλάδα!

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ακύρωσε τελευταία στιγμή τη επίσκεψη του στη Γλασκώβη για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, καθώς οι βρετανικές αρχές δεν του εξασφάλισαν τα 85 αυτοκίνητα ασφαλείας που ζήτησε.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top