Ερντογάν: Δεν πάει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη επειδή προσκλήθηκε η Ελλάδα!

«Παγώνει» η Ελλάδα τις διερευνητικές λόγω των συνεχών προκλήσεων 

Μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί διεθνώς κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Μπάιντεν να του θέτει το ζήτημα των προκλήσεων και να του κλείνει κάθε «παράθυρο» για τα F-35 αλλά και τον Μπόρις Τζόνσον να μην του κάνει τα χατίρια για «αυτοκρατορική» προσωπική ασφάλεια στη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γλασκώβη (με αποτέλεσμα  να…  επιστρέψει πρόωρα στην Άγκυρα!), ο Τούρκος πρόεδρος υφίσταται και άλλη ήττα. 

Βίντεο: Με το ζόρι περπατάει ο Ερντογάν - Όργιο φημών για την υγεία του

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αρνείται σαν κακομαθημένο παιδί να πάει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που συγκαλεί ο Μακρόν, επειδή είναι προσκεκλημένη και η χώρα μας, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Συνεπώς, στις 12 Νοεμβρίου δε θα ειδωθούν Μητσοτάκης και Ερντογάν ούτε Δένδιας - Τσαβούσογλου. Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ θα πάνε στο Παρίσι για τη διάσκεψη για τη Λιβύη, όμως τελικά  οι Τούρκοι θα λείπουν, επειδή δε μας θέλουν εκεί! 

«Αν πάνε Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, δεν πηγαίνουμε εμείς», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. 

To «μυστήριο» της αιφνιδιαστικής πρόσκλησης Ερντογάν σε Μητσοτάκη  

Η Ελλάδα κερδίζει έτσι:
 
1.    Το «παιχνίδι» των εντυπώσεων και 
2.    Μια θέση στην «πηγή» της λήψης αποφάσεων για τη Λιβύη. 


Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο ελληνοτουρκικός διάλογος μπαίνει στον «πάγο». Σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές, δε θα γίνουν άμεσα διερευνητικές καθώς δεν τους έχουμε προτείνει καν ημερομηνία. 

Ελλάδα - Τουρκία: 4ος κύκλος συναντήσεων για τα ΜΟΕ 


Το σημαντικό είναι ότι όμως ότι η Ελλάδα αποκτά διαρκώς νέους συμμάχους καθώς έχει ήδη ενισχύσει τις σχέσεις μας με: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, ενώ ετοιμαζόμαστε για «άνοιγμα» και στην Αφρική, καθώς την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας πηγαίνει στη Ρουάντα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top