To «μυστήριο» της αιφνιδιαστικής πρόσκλησης Ερντογάν σε Μητσοτάκη  

Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μη προγραμματισμένη συνάντηση  

Για τη Νέα Υόρκη και τη συνέλευση του ΟΗΕ αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται ήδη εκεί, άνοιξε «παράθυρο»  συνάντησης, κάτι όμως που μέχρι στιγμής η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει (χωρίς και να το αποκλείει εντελώς ). Η αναφορά αυτή πάντως προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη στο Μέγαρο Μαξίμου,  αλλά και απορίες για το τι πραγματικά επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος, σε μια περίοδο μάλιστα που δε λείπουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.     

Μητσοτάκης: Ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

O Γιώργος Ευγενίδης εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι παρά το πινγκ – πονγκ ανακοινώσεων είναι δύσκολο να  συναντηθούν τελικά οι δύο ηγέτες, αν δεν αλλάξει ο Τούρκος Πρόεδρος το δικό του πρόγραμμα.  

Όπως επισήμανε για τα παράλληλα προγράμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός φθάνει την Τετάρτη  22/9, στις 17:00 (τοπική ώρα)  στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει μετά τις 18:00 από το αεροδρόμιο JFK. 

Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο και παραλίγο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι!

Η πυκνή ατζέντα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη 

Το  πυκνό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, την ίδια κιόλας ημέρα της άφιξης, την Τετάρτη 22/9, έχει ως εξής:   

-18:00 άφιξη στο ξενοδοχείο

-19:45 Δείπνο με Σαρλ Μισέλ + 3 Ευρωπαίους πρωθυπουργούς

Στις 23/9 το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει προγραμματισμένη συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των ΗΠΑ.    

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι στο πρόγραμμα ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν, αφήνοντας όμως μία «χαραμάδα» για την περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσιζε να παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη.

 Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία στα ελληνικά ύδατα

Όσον  αφορά τον λόγο που ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε μη προγραμματισμένη συνάντηση, ο Γ. Ευγενίδης επισήμανε ότι πιθανό ο Τούρκος πρόεδρος να θέλει να δείξει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με την ελληνική πλευρά.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top