Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δεν επιβεβαιώνουν από την ελληνική κυβέρνηση

Για επικείμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Σύνοδο του EUMED9, που έγινε στην Αθήνα.

Έξαλλη η Τουρκία με τη διακήρυξη του EUMED: Εγκαταλείψτε την!

«Σε αυτή τη συνάντηση των '9' που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι», είπε.

Μητσοτάκης: Ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Πάντως, ο πρωθυπουργός μια εβδομάδα νωρίτερα, από το βήμα της ΔΕΘ, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν», είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό εξηγούν και κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας απλώς πως ως έχει το πρόγραμμά των δύο ηγετών αυτή τη στιγμή, δεν βγαίνει για μεταξύ τους συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top