Μητσοτάκης: Ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος που στηρίζει εμπράκτως τις δεσμεύσεις της, επενδύοντας στον τομέα της 'Αμυνας και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, τιμούσαμε τις συμμαχίες μας. Από το 1952 το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην καρδιά της αρχιτεκτονικής της Ασφάλειας και της Άμυνας της Ελλάδας».

«Η δύναμη του ΝΑΤΟ εδράζεται στις αξίες και τις αρχές του. Ενότητα, αλληλεγγύη και σεβασμός στη Δημοκρατία και τους νόμους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «το διεθνές περιβάλλον ασφάλειας εξελίσσεται ταχύτατα και συχνά με τρόπο αναπάντεχο. Αυτό αποτελεί πρόκληση για τη στρατηγική σταθερότητα των περασμένων δεκαετιών».

«Το 2021», ανέφερε, «σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο για το ΝΑΤΟ. Η ατζέντα 2020 - 2030 δίνει τον τόνο».

«Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι σύνθετες. Καμία χώρα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της. Είναι κρίσιμη η συνεργασία όλων μας. Και η συνεργασία συνεχίζει να ορίζει τη Συμμαχία μας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ «για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου» ενώ ανέφερε ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση «που είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top