Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο και παραλίγο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι!

Επιστροφή στις προκλήσεις από την Τουρκία μετά το «χαστούκι»  των EUMED 9 

Τον εκνευρισμό της έδειξε σήμερα η ‘Άγκυρα μετά το μήνυμα – «χαστούκι» από 9 κράτη της ΕΕ στη σύνοδο EUMED 9 στην Αθήνα την Παρασκευή. 

Μακρόν - EUMED 9: Η EE να μπορεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν σήμερα 17 παραβιάσεις, κυρίως από τουρκικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν άσκηση στο βορειο – ανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και ρεκόρ αερομαχιών, οι οποίες έφθασαν τις 7 στον ευρύτερο εναέριο της Λέσβου!    

Μπαράζ επαφών Δένδια στη Ν. Υόρκη – Στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Έλληνας ΥΠΕΞ 

Τουρκικές προκλήσεις υπήρξαν όμως και στη θάλασσα. Χθες,  λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός πλησίασε στην οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας. Η ακταιωρός παρέμεινε  15 λεπτά στη θαλάσσια περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε βάρκα με μετανάστες που να αποτελούσε πρόσχημα για την ακταιωρό, ενώ  από ελληνικής πλευράς παρακολουθούσε τις κινήσεις της σκάφος του Λιμενικού Σώματος, όπως και -  σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση - σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς όμως να χρειασθεί να υπάρξει εμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια υποβλήθηκε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από την πρεσβεία μας στην Άγκυρα για τις παρενοχλήσεις ελληνικών αλιευτικών σκαφών από τουρκικά αλιευτικά υπό τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top