Νέα «τάπα» Δένδια σε Τσαβούσογλου: Τουρκία που δεν προκαλεί δεν υπάρχει  

«Υπάρχει κατανόηση για τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες της Τουρκίας»

Εμμέσως, αλλά πολύ σαφώς, απάντησε ο Νίκος Δένδιας στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τον ίδιο, ότι κλαίγεται σαν μικρό παιδί και παραπονιέται συνέχεια για την Τουρκία.

«Η Ελλάδα επιδεικνύει πάντα και θα επιδεικνύει μια ώριμη συμπεριφορά, μια συμπεριφορά σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του, μετά τη τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef Falah M. Al-Hajraf).

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Ρηματική διακοίνωση Δένδια στον Γάλλο πρέσβη

Παράλληλα, έδωσε απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του, προσθέτοντας με νόημα: «Και με κατανόηση για τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες της γείτονος χώρας».

«Δεν μου κάνει καμία ικανοποίηση να επαναλαμβάνω τον μακρύτατο διάλογο των τουρκικών προκλήσεων», είπε ο ΥΠΕΞ και συνέχισε: «Θα προτιμούσα να μιλάω για μια Τουρκία, ως μια χώρα υπόδειγμα που ασπάζεται το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες μας. Μια χώρα με εκσυγχρονιστική ευρωπαϊκή πορεία. Και πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή είναι η βούληση μεγάλου μέρους της τουρκικής κοινωνίας».

Συνάντηση Δένδια με Κινέζο ΥΠΕΞ: Ρητή αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας

«Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να μιλήσω για μια Τουρκία, που δεν θα αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα, που δε θα είχε εκπέμψει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, που δε θα απειλούσε την ευρύτερη περιοχή», σημείωσε.

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: «Παίρνουμε τα μέτρα μας ενάντια στην Ελλάδα»

Καταλήγοντας, τόνισε ο κ. Δένδιας: «Όμως για να μιλήσω γι’ αυτή την Τουρκία, πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η Τουρκία. Η Τουρκία που βλέπουμε δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι, η συμπεριφορά της δεν είναι η συμπεριφορά που θα επιθυμούσαμε να υπάρχει. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αυτό που καθημερινά βιώνουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top