Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: «Παίρνουμε τα μέτρα μας ενάντια στην Ελλάδα»

Εμπρηστική ανάρτηση και από το υπουργείο Άμυνας περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων. Μετά τη νέα NAVTEX που εξέδωσαν την Παρασκευή για έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε νέα εμπρηστική ανάρτηση. 

Η Τουρκία ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

«Οι ηρωικοί λεβέντες μας είναι πάντα έτοιμοι για την Γαλάζια Πατρίδα», ανέφερε η ανάρτηση που συνοδευόταν από ένα βίντεο με κανόνια να εκτοξεύουν βόμβες θαλάσσης.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές αναφορές του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ:

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί», ανέφερε.

Επιμένει η Τουρκία να απειλεί με πόλεμο - Η απάντηση Μητσοτάκη   

Νέα ΝAVTEX της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Με νέα Navtex που εξέδωσε χθες το απόγευμα η Τουρκία στέλνει το Oruc Reis μεταξύ Κύπρου και Αττάλειας για έρευνες μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται πως υπάρχει διάχυτος  εκνευρισμός για την Ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία. Στο μεταξύ, η Κύπρος εξέδωσε αντι-NAVTEX για την Navtex της Τουρκίας. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top