Επιμένει η Τουρκία να απειλεί με πόλεμο - Η απάντηση Μητσοτάκη   

Ενημερώνει τους εταίρους της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις ο πρωθυπουργός

Προειδοποίηση για στρατιωτική σύγκρουση απηύθυνε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως μετά τις λεκτικές προειδοποιήσεις έρχονται μέτρα στο πεδίο!  

Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες

Η ελληνική πλευρά σήκωσε το γάντι, τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για κίνηση αποτροπής, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι απειλεί με πόλεμο. 

«Το τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Νέα απόπειρα παρενόχλησης του Nautical Geo   

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης από τη Βουλή, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Επιτροπή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας  - Γαλλίας, το είπε και χθες στο Υπουργικό  Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης, το είπε και σε εκδήλωση της ΝΔ ότι η ελληνογαλλική συμφωνία είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τη χώρα μας έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Μητσοτάκης: Να επιταχυνθεί η συζήτηση για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ 

Αυτή η Συμφωνία που περιλαμβάνει και την γνωστή πλέον ρήτρα αμυντικής συνδρομής της Γαλλίας, σε περίπτωση απειλής ή επιβουλής στην περιοχή μας συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής, όπου την Πέμπτη δίνεται ραντεβού κορυφής, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, και αναμένεται να ψηφιστεί εν συνεχεία. 

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός που αυτή την ώρα βρίσκεται στη Σλοβενία για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο δείπνο απόψε τόσο για τη Συμφωνία με τη Γαλλία και  τι σηματοδοτεί αυτή για τον ευρωπαϊκό πυλώνα άμυνας, όσο και για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top