«Το τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Νέα απόπειρα παρενόχλησης του Nautical Geo   

Απάντηση από Μητσοτάκη στο Υπουργικό και προειδοποίηση από Δένδια   

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα οι Τούρκοι ξεσπούν την οργή τους για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν δια ασυρμάτου το ερευνητικό πλοίο, Nautical Geo, που κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Τον «χαβά» της η Τουρκία: Νέα δήλωση κατά της Ελλάδας

Ο διάλογος με τον κυβερνήτη του πλοίου που παρουσίασε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ήταν αποκαλυπτικός. 

-τουρκική φρεγάτα: Κινείστε σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας. Πρέπει να αποχωρήσετε. 
-NAUTICAL GEO: Πραγματοποιούμε έρευνες σε περιοχή κυπριακής δικαιοδοσίας. Έχουμε άδεια από τις Κυπριακές αρχές. 

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη νέα απόπειρα παρεμόχλησης του Nautical Geo από τουρκική φρεγάτα   

Διπλή απάντηση από την Αθήνα  

Η  Αθήνα έστειλε σήμερα διπλή απάντηση. Από τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για την ελληνογαλλική συμφωνία και από  τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος για πρώτη φορά  άφησε να εννοηθεί ότι αν η Ελλάδα προκληθεί  τότε θα απαντήσει. 

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Μιλάμε λιγότερο, δουλεύουμε περισσότερο

Συγκεκριμένα ο  Πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα  στην Τουρκία  «πατώντας» πάνω στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.   

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι εφόσον υπάρξει επίθεση από τρίτο παράγοντα, δηλαδή από την Τουρκία, τότε  θα υπάρξει αμυντική συνδρομή από την Γαλλία. Όπως συμπλήρωσε  η Ελλάδα και η Γαλλία με την συμφωνία αυτή αποτελούν πλέον την ισχυρή μεσογειακή πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενo από την πλευρά του να απαντήσουμε ακόμη και στρατιωτικά, αν χρειαστεί. 

Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες.  Θα προστατέψει την κυριαρχία της» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ ζήτησε από την Τουρκία να απέχει από έκνομες πράξεις.

Είχε προηγηθεί παραλήρημα του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε ευθέως την Ελλάδα «επί του πεδίου».    

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι πλέον περισσότερο θωρακισμένη αμυντικά λόγω της συμμαχίας με τη Γαλλία και αρχίζει να διαφαίνεται η αλλαγή συσχετισμών στη Μεσόγειο, αλλά και στη ρητορική και την πρακτική  της ελληνικής πλευράς .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top