Τον «χαβά» της η Τουρκία: Νέα δήλωση κατά της Ελλάδας

Για… προκλήσεις μας κατηγορεί το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας    

«Κόκκινο»  εξακολουθεί να χτυπά η προκλητικότητα της Τουρκίας, που δεν κρύβει με τίποτα την ενόχλησή της για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.    

Δένδιας: Εκτός πάσης έννοιας λογικής οι ενέργειες της Τουρκίας  

Για 4η συνεχόμενη ημέρα εκδίδει ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, κατηγορεί την Αθήνα για παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.  Λέγοντας μάλιστα πως έχουν δώσει εντολή στο ναυτικό τους, στην αεροπορία και στο στρατό ξηράς να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας τους. 

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις απειλές: Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ Κύπρου

Δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Για την επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πάντοτε υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς λέμε πως τα προβλήματα πρέπει να λυθούν με διάλογο και με άνευ όρων διαπραγματεύσεις. Στην περιοχή η Ελλάδα με ασκήσεις παρενοχλήσεις,  παραβιάσεις και προκλητικές δηλώσεις είναι αυτή που συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της που κλιμακώνει την ένταση. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δίκαια και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ‘‘ΤΔΒΚ’’».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top