Ξανά στο δικαστήριο ακόμη και με τη βία ο Νικολά Σαρκοζί

Σχετικά με την υπόθεση των «δημοσκοπήσεων του Ελιζέ»

Νικολά Σαρκοζί

Ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Νικολά Σαρκοζί, αυτή τη φορά από τη θέση του μάρτυρα, αναφορικά με την υπόθεση των «δημοσκοπήσεων του Ελιζέ», που ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου, στη Γαλλία.
 
Θα είναι η τρίτη φορά που ο Νικολά Σαρκοζί καλείται να δώσει κατάθεση σε δικαστική αίθουσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, στη Γαλλία.

Νικολά Σαρκοζί: Κρίθηκε ένοχος - Σε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι»

Η είδηση απασχόλησε έντονα τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς, παρότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος γνωστοποίησε στις δικαστικές αρχές πως δεν προτίθεται να παραστεί στη δίκη, το δικαστήριο διέταξε τη μετάβασή του ενώπιον της έδρας ακόμη και διά της βίας.
 
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η μαρτυρία του Νικολά Σαρκοζί κρίνεται «απαραίτητη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί προσθέτουν πως ο πρώην πρόεδρος φέρεται να «ασκεί επιρροή στα γεγονότα τα οποία προσάπτονται στους κατηγορούμενους της υπόθεσης».
 
Έξι πρόσωπα από τον περίγυρο του Νικολά Σαρκοζί κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση, που στη Γαλλία έχει πάρει τον τίτλο «οι δημοσκοπήσεις του Ελιζέ» και αναφέρεται στην προσπάθεια καλλωπισμού της εικόνας του τότε προέδρου της Γαλλίας, αλλά και διασπάθισης δημόσιου χρήματος για τον σκοπό αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top