Νικολά Σαρκοζί: Κρίθηκε ένοχος - Σε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι»

Φυλακίζεται για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστατείας του 2012

Πλάνα από τη δίκη του Νικολά Σαρκοζί/ AP

Ποινή κάθειρξης ενός έτους επιβλήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του 2012.

Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Το δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε για δεύτερη φορά φέτος τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, αφού την 1η Μαρτίου του 2021 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή στην λεγόμενη υπόθεση των «υποκλοπών». Ο πρώην Πρόεδρος φορά ήδη ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Νικολά Σαρκοζί

Νικολά Σαρκοζί/ AP

Ο Νικολά Σαρκοζί θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του και θα πληρώσει πρόστιμο 3.750 ευρώ για «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» στην υπόθεση Bygmalion. Ωστόσο, ο πρώην Πρόεδρος άσκησε έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου. 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» o Νικολά Σαρκοζί

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το συντηρητικό κόμμα είχε δαπανήσει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να «καλύψει» το κόστος.

Υπόθεση Σαρκοζί: Η τρυφερή φωτογραφία που ανέβασε η Κάρλα Μπρούνι

Ο πρώην Πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως δεν είχε εμπλακεί καθόλου στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του όταν «κατέβαινε» για δεύτερη θητεία, ενώ δεν γνώριζε για τον τρόπο που ξοδεύτηκαν τα χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top