Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, τα δύο από τα οποία είναι με αναστολή

Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος εισερχόμενος σήμερα, Δευτέρα, στο γαλλικό δικαστήριο/ Apvideohub

Ένοχος κρίθηκε ο Νικολά Σαρκοζί για προσπάθεια δωροδοκίας δικαστή και κατάχρησης εξουσίας.

Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον δικαστή Γκίλμπερτ Αζίμπερτ, προσφέροντας μία θέση στο πριγκιπάτο του Μονακό, ως αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με έρευνα που αφορούσαν τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής καμπάνιας του για την Προεδρία. 

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε συνομιλίες μεταξύ του δικαστή Αζίμπερτ και του δικηγόρου του Σαρκοζί, Χέρζογκ και μέσα από αυτές αποδείχθηκε ότι ο 66χρονος Σαρκοζί δέχθηκε παράνομες πληρωμές από την κληρονόμο του L'Oreal Liliane Bettencourt για την προεδρική εκστρατεία του 2007.

Ο Σαρκοζί αρνείται τα πάντα, ενώ αντιμετωπίζει πιθανή φυλάκιση. Πρόκειται για τον πρώτο Γάλλο Πρόεδρο στη μεταπολεμική Γαλλία που ενδέχεται να φυλακιστεί. 

Οι εισαγγελείς τον καταδίκασαν σε φυλάκιση τριών ετών, τα δύο εκ των οποίων είναι με αναστολή. Πάντως, ο 66χρονος πρώην πολιτικός αναμένεται να ασκήσει έφεση. 

Παράλληλα, πρόκειται να δικαστεί στις 17 Μαρτίου για μία ακόμα υπόθεση, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική δαπάνη στην προεδρική του εκστρατεία του 2012. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top