Υπόθεση Σαρκοζί: Η τρυφερή φωτογραφία που ανέβασε η Κάρλα Μπρούνι

«Τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί» έγραψε

Στη φυλακή οδηγείται ο Νικολά Σαρκοζί. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και «κατάχρηση εξουσίας». Ο άλλοτε κραταιός πολιτικός καταδικάστηκε να περάσει τρία χρόνια σε ένα κελί, αλλά τελικά θα εκτίσει ποινή ενός έτους.

Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια τρυφερή φωτογραφία με τον Νικολά Σαρκοζί, εκφράζοντας έτσι την στήριξή της.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί, ο αγώνας συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει προς τα έξω», χρησιμοποιώντας το hashtag «δικαιοσύνη».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα όταν άκουσε τους δικαστές να τον στέλνουν στη φυλακή. Έκανε απλά ένα νεύμα στους δημοσιογράφους, ενώ η σύζυγός Κάρλα Μπρούνι δεν ήταν εκεί. 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 καταδικάστηκε γιατί έκανε «ρουσφέτι» σε έναν δικαστή στο Μονακό. Του πρόσφερε μία θέση με αντάλλαγμα να του δώσει πληροφορίες για την πορεία ερευνών σε βάρος του.

«Ουδέποτε διέπραξα την παραμικρή πράξη διαφθοράς», είπε στο δικαστήριο ο Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα με τη Le Figaro, έχει προθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που ένας πρώην πρόεδρος οδηγείται στη φυλακή. Ωστόσο έχει το δικαίωμα να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στην χλιδάτη έπαυλή του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top