Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς ήταν σαν σύζυγος στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ

Τι αποκάλυψε η επί δεκαετίες βοηθός της βασίλισσας

Αμύθητη η περιουσία του πρίγκιπα Φιλίππου. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (14/4)

Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου που ήταν «στήριγμα» για τη βασίλισσα Ελισάβετ όπως είχε πει η ίδια, νέες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα και τον ρόλο του ως σύζυγο έρχονται στο «φως».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο παιδικός έρωτας με τον Φίλιππο και οι απιστίες

Η επί δεκαετίες βοηθός της Ελισάβετ, η 95χρονη σήμερα Lady Prudence Penn μίλησε για πρώτη φορά στο «Talter» και αποκάλυψε πώς ο Δούκας του Εδιμβούργου στάθηκε στο πλευρό της βασίλισσας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την εντύπωσή της όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά το 1947.

Φίλιππος - Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Άφησε 30 εκατομμύρια λίρες σε τρεις υπαλλήλους του

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ένας άνθρωπος «σταλμένος από τον παράδεισο με κάθε τρόπο» για τη βασίλισσα. «Αμέσως εντυπωσιάστηκα από τη φυσική τελειότητα αυτού του νέου άνδρα, που ήταν το τέλειο συμπλήρωμα για την πριγκίπισσα Ελισάβετ», είπε χαρακτηριστικά.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βαθιά φιλία με την Πένυ και η τραγωδία που τους ένωσε

Η Penn περιέγραψε τον αείμνηστο δούκα ως έναν γλυκό και αφοσιωμένο σύζυγο:

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ενίσχυε το εγώ της βασίλισσας. Στον δρόμο για τον αρραβώνα τους την κοίταξε και της είπε πόσο όμορφη ήταν. Ήξερε πώς να βγάλει τοv καλύτερο εαυτό από μια γυναίκα και είμαι βέβαιη ότι οι συμβουλές και η ενθάρρυνσή του σε αυτήν ήταν υψίστης σημασίας στη σχέση τους.

πρίγκιπας Φίλιππος - βασίλισσα Ελισάβετ

Φίλιππος - Ελισάβετ νέοι

Αναφερόμενη στα καθήκοντα του πρίγκιπα Φιλίππου η Penn είπε πώς οτιδήποτε έκανε το έκανε με ενθουσιασμό και καταπιανόταν με ό,τι του τραβούσε το ενδιαφέρον: «Οτιδήποτε ξεκινούσε το έκανε με ενθουσιασμό και επιδεξιότητα. Ήταν ο πιο πρακτικός άντρας που έχω γνωρίσει.

Είχε έναν έντονο ενθουσιασμό για τόσα πολλά πράγματα, πάντα περίεργος να μάθει περισσότερα και, εάν είναι δυνατόν, να κάνει βελτιώσεις.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο δούκας του Εδιμβούργου είχε πολλές ομοιότητες με τον πατέρα της Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Αλβέρτο: «Μια φορά του το είπα και το αρνήθηκε έντονα. Νομίζω ότι είχα δίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μίλησε και για τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φιλίππου σχετικά με την κηδεία του, λέγοντας ότι πάντα ήθελε μια χαμηλών τόνων κηδεία από αυτή που είχε οριστεί για εκείνον, κάτι που τελικά συνέβη λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού. «Ήταν μια κηδεία που αποδείχτηκε ότι ήταν η πιο συγκινητική, σωστή και αξιομνημόνευτη». κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top