Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βαθιά φιλία με την Πένυ και η τραγωδία που τους ένωσε

Ποια είναι η «δεύτερη γυναίκα» της ζωής του Δούκα του Εδιμβούργου

Στιγμιότυπα από την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσων του Star (17/4)

Την προηγούμενη Παρασκευή το Ηνωμένο Βασίλειο ταρακουνήθηκε από την είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου, επί 73 χρόνια αγαπημένου συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η μεγαλοπρεπείς κηδεία του έγινε το Σάββατο «μαγνητίζοντας» τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου.

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό η επικήδεια τελετή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο και μόλις 30 άτομα παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον πολυαγαπημένο πρίγκιπα της Βασίλισσας που την στήριζε όλα αυτά τα χρόνια.

Κηδεία Φίλιππου: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον πατέρα του ο Κάρολος

Εκτός από τα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου, τον Πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, τον Πρίγκιπα Άντριου, τον Πρίγκιπα Άντριου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, στην κηδεία παρευρέθηκε και η πιο στενή φίλη του Πρίγκιπα, ή η «δεύτερη γυναίκα» του όπως την αποκαλούν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, η  Κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας Πηνελόπη Νάτσμπουλ ή Πένυ.

φίλη πρίγκιπα Φιλίππου

Η αγαπημένη φίλη της βασιλικής οικογένειας Πηνελόπη Νάτσμπουλ ή Πένυ στην κηδεία του ΠΡίγκιπα Φίλιππου. AP Images

Ποια είναι η αγαπημένη φίλη της βασιλικής οικογένειας 

Γνωστή ως Πένυ, η Κόμισσα είναι η μόνη κόρη του Ρέγιναλντ Ίστγουντ που έγινε χασάπης και ήρθε κοντά στη βασιλική οικογένεια μέσω της σχέσης της με τον Νόρτον Νάτσμπουλ, τον τρίτο Κόμη των Μαουντμπάτεν.

Η Πένυ εντυπωσίασε ιδιαίτερα τη Βασίλισσα και τον Φίλιππο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Νόρτον το 1975. Μάλιστα, άνθρωπος του παλατιού την έχει χαρακτηρίσει ως «μία από τις πιο φυσικές, νεαρές γυναίκες» που έχει γνωρίσει, χαρακτηρισμός που όπως διευκρίνισε δε σχετίζεται με το φλερτ.

Η στενή φιλία του Νόρτον με τους βασιλείς χρησίμευσε ως το τέλειο εφαλτήριο για την Πένυ για να έρθει πιο κοντά στην οικογένεια. Μάλιστα, ο Κόμης είχε παρευρεθεί στο αριστοκρατικό ανεξάρτητο σχολείο Gordonstoun με τον Πρίγκιπα Κάρολο όταν ήταν παιδί. Επίσης, ο Πρίγκιπας Κάρολος έγινε κουμπάρος της στον γάμο της το 1979.

Πένι φίλη πρίγκιπα Φίλιππου

Η Πένυ στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου. Ap images

Η οικογενειακή τραγωδία και η κοινή αγάπη που τους ένωσε με τον Φίλιππο

Η Πένυ έκανε τρία παιδιά το διάστημα 1981 - 1986,  τον Νικόλαο, την Αλεξάνδρα και τη Ελεονόρα. Ωστόσο η άτυχη μικρούλα πέθανε το 1991 σε ηλικία μόλις πέντε ετών από καρκίνο του ύπατος. Μετά από αυτή την τραγωδία, η Πένυ ήρθε ακόμα πιο κοντά με τη Βασίλισσα και τον Φίλιππο.

Παρά τη διαφορά ηλικίας 30 χρόνων, η στενή φιλία με τον Φίλιππο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Πρίγκιπας την δίδαξε πώς να οδηγεί άμαξα το 1994, μια κοινή αγάπη και των δύο. Μάλιστα, φημολογείται πως όταν οι δυο τους εθεάθησαν δημόσια να οδηγούν μαζί άμαξα, η φιλία της Πηνελόπης με τη Βασίλισσα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Ο Δούκας και Πένυ συνήθιζαν να παρακολουθούν μαζί αγώνες.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος με την Πένυ σε μια από τις δημόσιες εμφανίσεις τους οδηγώντας άμαξα. AP Images

Ωστόσο, η δύναμη που επέδειξε μετά την υπόθεση του συζύγου της το 2010 εντυπωσίασε ιδιαίτερα την Αυτού Μεγαλειότητα και επέτρεψε η συντροφιά τους να γίνει μια πιο δημόσια υπόθεση. Τότε ο σύζυγός της την εγκατέλειψε και έφυγε στις Μπαχάμες με την 60χρονη αριστοκράτισσα ερωμένη του. Αρνούμενη να αφήσει τον Νόρτον να αποχωρήσει και να διακόψει το βασιλικό του καθήκον, η Κόμισα ανέλαβε τη διαχείριση του κτήματος του Μπρόντλαντς. Παρά την οικογενειακή σχέση μεταξύ του Νόρτον και των βασιλέων, οικογενειακός φίλος ανέφερε ότι «η βασίλισσα και ο Φίλιππος δεν μπορούσαν να τον συγχωρήσουν για αυτό που έκανε στην Πένυ».

Έκτοτε, η Πένι θεωρήθηκε στενό μέλος της βασιλικής οικογένειας και παρευρίσκεται σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του παλατιού.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top