Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Θλίψη στο Ηνωμένο Βασίλειο - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον θάνατό του

Στιγμιότυπα από τις δημόσιες εμφανίσεις του πρίγκιπα Φιλίππου.

Πέθανε ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πρίγκιπας Φίλιππος:Ο παιδικός έρωτας και οι απιστίες στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Υψηλότατου Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Γουίντσορ».

πρίγκιπας Φίλιππος

Η είδηση έχει βυθίσει στη θλίψη τόσο τη βασιλική οικογένεια όσο και τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και η βρετανική σημαία κυματίζει μεσίστια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Τι ορίζει το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ

Η κηδεία θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας και θα μεταδοθεί από τα μέσα ενημέρωσης. Η ταφή θα γίνει στους κήπους Frogmore, όπου βρίσκονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ και η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπει σε περίοδο πένθους οχτώ ημερών.

θάνατος πρίγκιπα Φιλίππου

Μεσίστια κυματίζει η βρετανική σημαία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ap Images

Υπενθυμίζειται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης του Battenberg, πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του στο Κάστρο του Γουίντσορ μαζί με την επί 73 χρόνια σύζυγό του, μετά από παραμονή 28 ημερών στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για λοίμωξη αλλά και σε επέμβαση στην καρδιά.

Φίλιππος - Ελισάβετ

 

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν το στήριγμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πιστός και συχνά αμφιλεγόμενος Δούκας του Εδιμβούργου ήταν η μεγαλύτερη πηγή υποστήριξης της Βασίλισσας, ο εμπιστευτικός της και ο άντρας στον οποίο βασίστηκε όλα τα χρόνια που είναι βασίλισσα.

Ελισάβετ - Φίλιππος γάμος

Φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου από τον γάμο τους τον Νοέμβριο του 1947. AP Images

«Ήταν, πολύ απλά, η δύναμή μου να μένω όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του, αυτή και πολλές άλλες χώρες, του χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από ότι θα αξιώσουμε ποτέ, ή θα ξέρουμε ποτέ», είχε πει η βασίλισσα στο συμπόσιο του Χρυσού Γάμου το 1997.

Ο ρόλος του Φίλιππου σε όλη τη ζωή του ήταν να διασφαλίσει ότι ποτέ δε θα απογοητεύσει τη Βασίλισσα και ο μακροχρόνιος γάμος τους ήταν μια από τις πιο γνωστές σχέσεις στον κόσμο.

Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την Πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1947, πέντε χρόνια πριν γίνει βασίλισσα και ήταν ο παλαιότερος βασιλικός σύζυγος στη βρετανική ιστορία. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και 10 δισέγγονα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top