Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Τι ορίζει το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και σε στενό κύκλο η τελετή

Μεσίστια κυματίζει εδώ και λίγα λεπτά η βρετανική σημεία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου από το παλάτι. 

Μεσίστια η σημαία στο Μπάκιγχαμ

Η κηδεία αναμένεται να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας και η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπει σε περίοδο πένθους οχτώ ημερών. Λέγεται ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να μην προκληθεί αναστάτωση και να τηρηθούν τα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ωστόσο, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενώ η ταφή θα γίνει στους κήπους Frogmore, όπου βρίσκονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου

Ο Φίλιππος αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό αρκετά προβλήματα υγείας και είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για 28 μέρες, μετά από επέμβαση καρδιάς.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκαν το 1947 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, οχτώ εγγόνια και δέκα δισέγγονα.  Σύμφωνα με το Reader’s Digest με τον θάνατό του ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο «Forth Bridge».

Πρίγκιπας Φίλιππος:Ο παιδικός έρωτας και οι απιστίες στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτό ορίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.

πρίγκιπας Φίλιππος και βασίλισσα Ελισάβετ

Η εθνική περίοδος πένθους πρέπει να «τηρείται από όλους», συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εκπροσώπων που υπηρετούν στο εξωτερικό. 

Όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες -με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία- και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και, στην περίπτωση των ανδρών, και γραβάτες. 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου

Επίσης, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, κ.λπ.) θα κληθούν να δώσουν «ιδιαίτερη προσοχή» στην άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων τους.

Η Βασίλισσα ΕΛισάβετ Με τον πρίγκιπα Φίλιππο σε ταξίδι τους

Κατά τη διάρκεια της εθνικής περιόδου πένθους, η βασίλισσα πιθανότατα δε θα διεξάγει κρατικές υποθέσεις, κάτι που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι δε θα ψηφιστούν νέοι νόμοι.

Τι θα γίνει μετά την κηδεία του Φίλιππου

Μετά την κηδεία του συζύγου της αναμένεται ότι η βασίλισσα θα συνεχίσει τα βασιλικά της καθήκοντα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα το κάνει. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος

Φίλιππος: Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Όταν ο σύζυγος της Βασίλισσας Βικτώριας, πρίγκιπας Άλμπερτ, πέθανε τον Δεκέμβριο του 1861, η Βικτώρια παρέμεινε σε απομόνωση για χρόνια, δεν εμφανίστηκε ούτε για το άνοιγμα του Κοινοβουλίου, ενώ όταν τελικά εμφανίστηκε, αρνήθηκε να μιλήσει (όπως συνηθίζεται).

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top