Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο παιδικός έρωτας με τον Φίλιππο και οι απιστίες

Σαν σήμερα 21 Απριλίου γεννήθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σαν σήμερα 21 Απριλίου 1926 γεννήθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Με αφορμή τα γενέθλια της Βασίλισσας, το star.gr «θυμάται» τη γνωρίμια της με τον άνδρα της ζωής της, πρίγκιπα Φίλιππο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τις απιστίες του, που ήταν πολλές!

 

Βασίλισσα Ελισάβετ-Πρίγκιπας Φίλιππος: 73 χρόνια μαζί και το γιορτάζουν!

Από την Νταϊάνα στη Μέγκαν: Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές τιάρες

πρίγκιπας φίλιππος βασίλισσα ελισαβετ

Η φωτογραφια του αρραβώνα της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον Δούκα του Εδιμβούργου

Οι δυο τους ποζάρουν χαμογελαστοί και αγκαζέ στον φωτογραφικό φακό ενώ φαίνεται και το εντυπωσιακό δαχτυλίδι των αρραβώνων της βασίλισσας.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς γνώρισε τη Βασίλισσα Ελισάβετ 

Οι δυο τους που είναι μακρινά ξαδέρφια, πρωτογνωρίστηκαν στον γάμο της ξαδέρφης του πρίγκιπα Φιλίππου, της πριγκίπισσας Μαρίνας με τον θείο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Γιώργο του Κεντ, το 1934. Τότε ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν 13 και η βασίλισσα Ελισάβετ 8.

Τρία χρόνια μετά ξανασυναντήθηκαν στη στέψη του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, του Βασιλιά Γεώργιου VI.

H πρώτη φορά, όμως, που ο έρωτας «χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού, ήταν το 1939, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος VI πήγε με την οικογένειά του στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Dartmouth.

Η Ελισάβετ ήταν μόλις 13 ετών και ο Φίλιππος 18. Το όμορφο παρουσιαστικό του -ψηλός και ξανθός- σε συνδυασμό με τις αθλητικές του ικανότητες, την έκαναν να μην μπορεί να πάρει τα μάτια της από πάνω του!

Συναντήθηκαν και άλλες φορές και κάπως έτσι άρχισαν να αλληλογραφούν για χρόνια…

Έτσι ανέβηκε στον θρόνο η Βασίλισσα Ελισάβετ

O πρίγκιπας Φίλιππος  έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, στη Σκωτία το καλοκαίρι του 1946 και οι φήμες λένε ότι η «Lilibeth», τρελή από έρωτα, δέχτηκε χωρίς καν να ρωτήσει τη γνώμη του βασιλιά Γεωργίου VI.

Ο βασιλιάς Γεώργιος αρχικά δεν ήθελε η κόρη του να παντρευτεί, αλλά τελικά έδωσε την συγκατάθεσή του όταν εκείνη έκλεισε τα 21.

Έτσι, τον Ιούλιο του 1941, ανακοινώνεται ο αρραβώνας τους! Παντρεύτηκαν 5 μήνες μετά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μπροστά σε 2.000 καλεσμένους!

πρίγκιπας φίλιππος βασίλισσα ελισαβετ γαμος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος την ημέρα του γάμου τους

Ο Φίλιππος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να μείνει για πάντα σε δεύτερο ρόλο όταν η Ελισάβετ έγινε το 1953, σε ηλικία 26 ετών, η νεότερη βασίλισσα του κόσμου. Έκαναν τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Ανν, τον Αντριου και τον Εντουαρντ.

πρίγκιπας φίλιππος βασίλισσα ελισαβετ γαμος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος την ημέρα του γάμου τους

Από τον Αύγουστο του 2016, όταν γιόρτασε τα 95 χρόνια του, ο Φίλιππος εξέφρασε την επιθυμία να αποσυρθεί, εκτιμώντας ότι εκπλήρωσε τον ρόλο του.

Ο άπιστος πρίγκιπας Φίλιππος

Ο γυναικάς σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ - Οι απιστίες του

Κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Ελισάβετ, στον Φίλιππο έχουν χρεωθεί διάφορα φλερτ, με πιο πρόσφατο αυτό με την Τζέιν, κόμισα του Γουέστμορελεντ και την Αλεξάνδρα, σύζυγο του κληρονόμου ζυθοποιίας Lord Tollemache, όπως και με τις ηθοποιούς Αννα Μάσεϊ και Μερλ Oμπερον.

Από την πλευρά της η Ελισάβετ δεν έχει ποτέ αμφισβητήσει την αφοσίωση και την υποστήριξη του συζύγου της.  Όπως η ίδια είπε το 1997, όταν έκλεινε με τον Φίλιππο 50 χρόνια γάμου, «ο πρίγκιπας είναι η δύναμή μου και ο λόγος που έμεινα όρθια τόσα χρόνια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top