Από την Νταϊάνα στη Μέγκαν: Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές τιάρες

Ποια ήταν η αγαπημένη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Πρώτη δημοσίευση 2/11/2018 11:53

Σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου πριν από 31 χρόνια, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο πλαίσιο μιας δεξίωσης που έδωσε ο Πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας Richard von Weizsacker προς τιμήν των καλεσμένων του στο Godesberg Redoute στη Βόννη. Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα πραγματοποιούσαν επίσημη κρατική επίσκεψη στη Γερμανία.

Spencer Tiara Νταϊάνα

Στην εν λόγω φωτογραφία φορά μια από τις πιο αγαπημένες της τιάρες την Spencer Tiara. Αυτή επέλεξε άλλωστε να φορέσει και την ημέρα του γάμου της.

Νταϊάνα

Νταϊάνα

Η Νταϊάνα την φορούσε συχνά και πρόκειται για μια τιάρα που προήλθε από την οικογένειά της. Την εν λόγω τιάρα φόρεσαν επίσης και οι δύο αδερφές της την ημέρα του γάμου τους.

Άλλες εντυπωσιακές τιάρες είναι οι εξής: 

Emerald Τιάρα

Η πριγκίπισσα Ευγενία επέλεξε να μην ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της και να φορέσει την ημέρα του γάμου της μια τιάρα από τον θησαυρό της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η εν λόγω τιάρα κατασκευάστηκε από τον Boucheron το 1921. Το τεράστιο σμαράγδι στο κέντρο είναι 93,70 καράτια. 

πριγκίπισσα Ευγενία

 

Η διαμαντένια Bandeau Τιάρα

Η Μέγκαν Μαρκλ φορούσε αυτή την τιάρα την ημέρα του γάμου της.

Μέγκαν Μαρκλ

Η τιάρα κατασκευάστηκε το 1932 αλλά η καρφίτσα που έχει στο κέντρο της χρονολογείται από το 1893. Η τιάρα φτιάχτηκε για την Βασίλισσα Μαίρη.

 

Ireland Tiara

Αρχικά ήταν γαμήλιο δώρο για τη Βασίλισσα Μαίρη το 1893 (τότε ήταν πριγκίπισσα).

Ireland Tiara

Η τιάρα πήρε το όνομα αυτό, επειδή δόθηκε από την επιτροπή των  Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας για τον γάμο της. Η Βασίλισσα Μαίρη το έδωσε στη συνέχεια σαν γαμήλιο δώρο στη Βασίλισσα Ελισάβετ το 1947. Η τιάρα αυτή είναι δημοφιλής καθώς με αυτή εικονίζεται η Βασίλισσα στα γραμματόσημα και τα τραπεζογραμμάτια.

 

Το στέμμα του Γεώργιου Δ

Το στέμμα αυτό φτιάχτηκε για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Δ’, το 1821.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Στη συνέχεια το φόρεσε η Βασίλισσα Βικτώρια και η Βασίλισσα Μαίρη και έτσι έμεινε στην οικογένεια. Η Βασίλισσα Ελισάβετ το φόρεσε στην στέψη της και το φορά ακόμα στην Έναρξη των Εργασιών του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

 

Η Halo Τιάρα 

H εν λόγω τιάρα κατασκευάστηκε από τον οίκο Cartier το 1936 και δόθηκε στη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ από τον άντρα της πριν τον γάμο τους.

 Κέιτ Μίντλετον

Στην συνέχεια το χάρισαν στην Βασίλισσα Ελισάβετ II στα 18α γενέθλιά της. Την έχει φορέσει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα αλλά και η Κέιτ Μίνλετον στον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.  Η τιάρα διαθέτει 739 μπριγιάν και 149 διαμάντια.

 

 

 πριγκίπισσα Νταϊάνα

Αυτή η τιάρα είναι πολύ συνδεδεμένη την πριγκίπισσα Νταϊάνα.  Η τιάρα φτιάχτηκε για την Βασίλισσα Μαίρη το 1900, πριν περάσει στα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Την χάρισε στην συνέχεια σαν γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τώρα έχουμε δει να την φορά και η Κέιτ Μίντλετον.

 

Επιμέλεια: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top